Gözlük kaç günde gelir?

Randevuyu alıp muayeneyi olup aynı gün optiğe gitmiştim. Ertesi günü gelmişti gözlük.
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum. Muayeneyi özel hastanede olacağım için başka şehirde olacağım fakat gözlüğü kendi olduğum yerden almayı düşünüyorum. Umarım benimki de çok bekletmez.

Camın markasına göre değişiyor. Pahalı olsun istiyorsan Seiko gözlük camı var, o 1 ayda anca geliyor, ucuz olanlar ise 1 maksimum 2 haftada elinde olur.

3-4 kez gözlük değiştirmiş biri olarak en fazla 1 gün sürüyordu. Tabii bu yaptırdığınız yerden yere göre değişiklik gösterebilir.

Camın markasına göre değişiyor. Pahalı olsun istiyorsan Seiko gözlük camı var, o 1 ayda anca geliyor, ucuz olanlar ise 1 maksimum 2 haftada elinde olur.
Çok pahalı bir şey yaptırmam sanırım, gerçi piyasasını bilmiyorum daha ilk kez numaralı gözlük alacağım.

Çok pahalı bir şey yaptırmam sanırım, gerçi piyasasını bilmiyorum daha ilk kez numaralı gözlük alacağım.
Geçen yıl ağustos gibi gözlük + mavi ışık filtresine 1.5K vermiştik. 3 ay falan önce numaram değişti diye camı değiştirmeye gittik, cam + mavi ışık filtresine 3K civarı verdik. Çerçeve dahil değildi. Şu an her şey dahil 4-5K olmuştur sanırım. Markası BUGOS diye bir şey, kaliteli mi bilmiyorum.

Umarım aşırı fiyat vermeyiz ya. Numaranın 6 ayda 1 büyüyebildiğini falan duymuştum, her 6 ay 3-4k vermek zorlar insanı.

18 yaşıma yeni girdim. Bu doğruysa yandık demektir .
Miyopluğun bu kadar geç fark edildiyse, biraz daha uzun sürebilir ancak her 6 ayda yenilemek zorunda değilsin. Eğer aşırı bir bozulma olmazsa yılda bir kontrole git. 6 aya gerek yok.
Not: 11 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum.

Henüz ne kadar zamandır var veya sadece dinlendirici falan mı kullanmalıyım bilmiyorum. Randevum dediğim gibi yarın 15.10'da. Ama kendim gördüğüm kadarıyla uzağı görmede bayağı sorun yaşıyorum. Mesela öğretmenler tahtaya bir şey yazıyorlar ama gözlerimi kısmadan çok bulanık görüyorum, gözlerimi kıstığımda ise yarı bulanık görüyorum ve okuyabiliyorum. Asıl teşhisi doktordan duyacağız. Buraya da yarın yazarım, hatta Miyop ile alakalı bilgi almak için farklı bir konu da açabilirim.

Ailem bilgisayar kullanımımın da bir etken olduğunu söylüyorlar ve bence haklılar. Büyüdüğüm zaman Yazılım Mühendisliği düşündüğüm için şimdiden kodlama dilleri ve bazı programların kullanımlarını öğreniyorum ve uygulamalar yazıyorum. O yüzden zamanımın çoğu bilgisayarda gidiyor diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…