RamKokusuSeven 41

Üstün
Makaleler
1
Selamlar, biliyorsunuz bugünlerde uyku düzenleri bozuldu ve benim gece 2, hatta 3 oluyor uyuma saatim. Bunu düzeltmek istiyorum ve çoğunlukla size sormak istedim. Kendi yaşıma göre kaç saat ve kaçta uyumalıyım?

Selam, biliyorsunuz bugünlerde uyku düzenleri bozuldu ve benim gece 2, hatta 3 oluyor uyuma saatim. Bunu düzeltmek istiyorum ve çoğunlukla size sormak istedim. Kendi yaşıma göre kaç saat ve kaçta uyumalıyım?

2 de uyuyosan 8'de veya 9.30 veya 11'de uyanmalısın fakat 11 çok geç olur. Bildiğim kadarıyla uyurken 1.5 saat olayı var yani 1.5'un katları kadar uyursan daha sağlıklı uyanabilirsin. Kaçta uyumanın bir şey değiştirdiğine inanmıyorum ya.

Kaç saat uyuduğun önemli değildir. Uyuduğun uykunun verimli olup olmaması önemlidir. Çok fazla uyuman seni daha iyi yapmaz, aksine gün sonuna doğru daha yorgun düşersin. 6 saat verimli uyku en idealidir bana göre.
Yani çok erken uyanırsam yorulurum gün sonunda haklısınız. Ama bence bilmiyorum yani uyku hakkında sorularım var.

2 de uyuyosan 8'de veya 9.30 veya 11'de uyanmalısın fakat 11 çok geç olur. Bildiğim kadarıyla uyurken 1.5 saat olayı var yani 1.5'un katları kadar uyursan daha sağlıklı uyanabilirsin. Kaçta uyumanın bir şey değiştirdiğine inanmıyorum ya.
Bazen 7 falan uyanıyorum.