Ratchet

Yetkin
Merhaba. Yakında 11. sınıfa gideceğim. Derslere, TYT ve AYT'ye daha hızlı ve iyi bir şekilde hazırlanmak için 22.00-04.00 arası uyumayı planlıyorum. Hesapladığımda eğer gerçekten yaparsam, çalışırsam günlük 6-7 saat çalışmış olacağım. Ki bu bayağı iyi olur benim açıdan. Ama bu uyku süresi benim için yeterli olur mu uzun süreçte? Halihazırda zaten berbat bir uyku düzenim var.

Uyuma saatiniz gayet iyi fakat uyanma saati için aynısını söyleyemeyeceğim. 23.00-05.00 daha iyi olabilir. Gecenin karanlığında ayağa kalkmak uzun vadede sürdürülebilir olamayabiliyor. 6 saat ise kimine yeterliyken kimine az geliyor. Bunu birkaç gün deneyip test etmeniz gerekir.

Okul + ders toplam kaç saat sürecek? Bence yedi - yedi buçuk saate çıkarmaya çalışın uykuyu.

Uyuma saatiniz gayet iyi fakat uyanma saati için aynısını söyleyemeyeceğim. 23.00-05.00 daha iyi olabilir. Gecenin karanlığında ayağa kalkmak uzun vadede sürdürülebilir olamayabiliyor. 6 saat ise kimine yeterliyken kimine az geliyor. Bunu birkaç gün deneyip test etmeniz gerekir.

Mantıklı, deneyeceğim.

Okul + ders toplam kaç saat sürecek? Bence yedi - yedi buçuk saate çıkarmaya çalışın uykuyu.

O kadar uyuyamam. Yani TYT ve AYT için. Okul 8 saat zaten. Uyku da 6 saat. Bence gayet iyi.

Uykuya dalma süresini hesaba katın lütfen.🙂 8 saat tam idealdir. Daha 11'siniz zaten uykunuzdan feragat etmeyin keyfi vakitden feragat edin.
@Ratchet, en az 7 saat uyku gerekli. O da en az ama. Ben demiyorum bir doktor diyor.
Geçen sene 6 ay boyunca 5 saat uyudum. Sonlara doğru artık oturduğum yerde içim geçip rüya görmeye başlamıştım 10 saniyede.
Burada deneyim konuşuyor sanırsam...söyledikleriniz mantıklı geliyor.

Ayrıca evet, 11. sınıf birisi için -ve hatta bana göre 12. sınıf birisi için de- bu kadar kasmaya gerek yok. 2 saat fazla uyku sınav kaybettirmez diye düşünüyorum.

Geç başladıysan kaybettiriyor maalesef. Ancak 11'den başlamış birisi için zarardır uyku süresini azaltmak.

Burada deneyim konuşuyor sanırsam...söyledikleriniz mantıklı geliyor.

6 saat çok sınır. Geç uykuya dalıp 5:30 saate düştüğün an öğrenmene etki ediyor kötü manada. 8 idealdir sizin için.