Selam, iyi sosyaller. Uyku düzeniniz nasıl? Çok önemli bir şey olduğunu bizzat bilmesem, bu kadar merak etmezdim. Tek uyku problemi yaşayan benmişim gibi geliyor. Çevremde bir sürü uyku düzeni bozuk insan var ama hiçbiri ben gibi değil. Uykunun ne kadar çok şeyi etkilediğini konuşmaya gerek yok; konuşma hızını bile etkiliyor. 8. sınıftan beri başımdaki bir lanet sanki. Uyku konusunda yaşamadığım hiçbir tecrübe kalmadığına fazlasıyla eminim.
Berbat. Gece 3 - 5 arası yatıp öğlen 3 gibi kalkıyorum...

Cuma akşamı yarın pek iş olmaz diyerek sabaha kadar film izlemeye karar verdim. Ancak Cumartesi günü uyandığımda hem saat çok geç idi hem de inanılmaz bir baş ağrısı vardı. Aslında sabahlayarak koca bir günü çöpe attığımı fark ettim. Bu yüzden uyku düzenimi düzeltmeye karar verdim. Her ne kadar saat 12 olunca uyumayı planlasam da saat 2 olunca uyudum. Daha erken kalktım ve günün daha verimli geçmeye başladı.

Aslında askerde iken saat 22'de uyur sabah 6'da uyandırdık. Sanırım 8 saat iyi bir uzunluk. Sivil hayattaki hedefim 12-8 şeklinde.

Cuma akşamı yarın pek iş olmaz diyerek sabaha kadar film izlemeye karar verdim. Ancak cumartesi günü uyandığımda hem saat çok geç idi hem de inanılmaz bir baş ağrısı vardı. Aslında sabahlayarak koca bir günü çöpe attığımı fark ettim. Bu yüzden uyku düzenimi düzeltmeye karar verdim. Her ne kadar saat 12 olunca uyumayı planlasam da saat 2 olunca uyudum. Daha erken kalktım ve günün daha verimli geçmeye başladı.

Aslında askerde iken saat 22'de uyur sabah 6'da uyandırdık. Sanırım 8 saat iyi bir uzunluk. Sivil hayattaki hedefim 12-8 şeklinde.

Gün bitmesin diye uyumadığımız zaman, önümüzdeki günün yarısını çöpe atıyoruz aslında. Bunu fark ettim ama fark etmek yetmiyor işte.

1-2 yıldır düz gece 1 - sabah 7 hiç değişmedi bugüne kadar. Daha fazla uyursam günün yarısını heba etmiş gibi hissediyorum.

Selam, iyi sosyaller. Uyku düzeniniz nasıl? Çok önemli bir şey olduğunu bizzat bilmesem, bu kadar merak etmezdim. Tek uyku problemi yaşayan benmişim gibi geliyor. Çevremde bir sürü uyku düzeni bozuk insan var ama hiçbiri ben gibi değil. Uykunun ne kadar çok şeyi etkilediğini konuşmaya gerek yok; konuşma hızını bile etkiliyor. 8. sınıftan beri başımdaki bir lanet sanki. Uyku konusunda yaşamadığım hiçbir tecrübe kalmadığına fazlasıyla eminim.

Geceleri defalarca uyku bölünmesi yaşıyorum. Doktora falan çok gittim ama hep tekrarladı. Kan değerlerime göre birçok ilaç tedavisi de gördüm ama kriz gibi gecenin tam ortasında şiddetli bir çarpıntıyla uyanıyorum. Doktorlar bunun anksiyete altta yatan bir sebepten kaynakladığını falan söylediler ama, çevremdeki en umursamaz insanlardan biri olabilirim. Bu uyku kesintileri ve ani gelen kalp çarpıntısı cildimi öyle berbat görünür hale getiriyor ki kendimi tanıyamıyorum. Sapsarı solgun ve yanık leke izleri var gibi berbat bir görüntü. Bazen de adam gibi 8 saat zar zor uyabildiğim zamanlar oluyor ve o dünkü cilt başkasınınmış ve ben yeniden yaratılmışım gibi ışıl ışıl beyaz parlak bir cilde sahip oluyorum. Bu ikisi arasındaki süre 48 saat aralığında oluyor. Birçok ilaç tedavisi sonrası ilerleme olmazsa doktorlar holter le 24 saat değerlerimi nabzımı kalbimi izleme kararı alacağını söyledi. Gece birden kalp pili atan kalp hastası gibi yataktan büyük bir çarpıntıyla kalkıyorum. Mesela bu gece saat 4 gibi huzursuzlukla kalktım ve geri yattım sabah 7 de kalktığımda kalbim sürekli titreyen telefon titreşimi gibi çarpıyordu ayağa kalkıp balkonda biraz takılınca yavaşladı. Böyle bir sorunun yoksa çok kafaya takma birkaç takviye ilaç sorunun hallolur.

1-2 gün kendimi zorladım ve az uyuma kararı aldım vücudu yorup uykumu akşam 23- sabah 7-8 gibi yapmaktı amacım şu an 24 gibi yatıp sabahları çarpıntı laneti vurmazsa 6 gibi kalkıyorum. Sende 2 gün yoğun uykusuz kalarak saat 23 gibi yataga girip uyumaya çalışabilirsin. Düzeliyor.

Ertesi gün işe gideceksem 1, 1 bıçuk en geç PC kapanır telefona geçilir. Eğer hiç uykum yoksa 2 buçuğa kadar telefonda takılmaca.
8 de kalkıyorum. Programım genel olarak benim uykulu olup olmamama bağlı olarak değişiyor.

Gece 3 gibi agir uyku basiyor ancak oyle uyuyabiliyorum sabah 9.30'da kalkiyorum alistirdim bunyeyi fakat cok fena gun boyu agir uyku basiyor ve uzanma ihtiyaci oluyor. Bir ara 23.00 sabah 6.00 yaptim fakat bunada alisamadim nedense tekrar bozuldu uyku duzenim. Uyku konusunda sıkıntılı olmamin sebebi yoğun stress ve gelecek kaygisindan dolayi oldugunu dusunuyorum ve cevresel etkenler. Tek yasarken saat kacta uyanirsam uyanayim boyle bir sorunum olmamisti asla.

CS2 sildiydim yükledim sabaha kadar hiç uyumadım ekrandan kaynaklı 9 da yatıp 13:30 da kalktım mesela normalde 10 da yatıp 6 da kalkarım.