Yer
Yalova/Merkez
Hocalarım merhaba.

Uyku düzenim çok bozuktu; sabah 5-6 gibi yatıp, hatta bazen 7'de yatıp, öğleden sonra 2-3 gibi uyandığım oluyordu.
Ve artık bundan sıkılıp, 1 gün uyumadım; yarın erken yatar, uyku düzenini toparlarım diye.

Bugün hiç uyumadım ve akşam yatakta dizi izlerken uyumuşum; tahminimce saat 22:30 civarıydı.
Uyandım, saat 00:03 ve uyuyamadım bir türlü.

Şu an ne yapmam lazım, uyku düzenimi nasıl toparlayabilirim?

Teşekkür ederim.

Hocalarım merhaba.

Uyku düzenim çok bozuktu; sabah 5-6 gibi yatıp, hatta bazen 7'de yatıp, öğleden sonra 2-3 gibi uyandığım oluyordu.
Ve artık bundan sıkılıp, 1 gün uyumadım; yarın erken yatar, uyku düzenini toparlarım diye.

Bugün hiç uyumadım ve akşam yatakta dizi izlerken uyumuşum; tahminimce saat 22:30 civarıydı.
Uyandım, saat 00:03 ve uyuyamadım bir türlü.

Şu an ne yapmam lazım, uyku düzenimi nasıl toparlayabilirim?

Teşekkür ederim.

Uyumadan son 2 saat önce ekranı tamamen kes kitap falan oku sonra yat direk ilaç falan almanızı önermem.

Oyunlarla, dizilerle ya da filmlerle zihin yoruluyor evet uyku geliyor ama beden yorulmadığı için uyku zorlaşıyor. Günü aktif geçirmek önemli. Hiçbir şey olmasa dışarı çıkıp ekranlardan uzak bir yürüyüş, içine temiz hava çekmek, ev işi yapmak, dışarda işlerini halletmek, arkadaşlarla buluşmak… fiziksel aktivite uyku için inanılmaz önemli. Ve uyku bölündüğünde asla ekrana bakmamak çok önemli. Bir kere baktın mı bitti o iş geçmiş olsun zihin uyarılıyor ve bir daha uyumak çok zorlaşıyor.

Ben uyku düzenimi bozunca 24 saat uyanık kalıp yarın gece 22 civarı yatıyorum, düzeliyor ama tabii işkence gibi oluyor o saatler.