Zerolite

Yetkin
Dostlar selam, önceki röntgenimde skolyozum 26 derece denmişti ancak detaylı bir röntgen değildi. Bu sefer çektirdiğimde üst taraf 38 alt taraf 40 derece dendi. Gerçekten bilgisi olan kişiler yorum yapabilirler mi kaç derecedir neler yapılabilir bilgisi olan var mı? Yaşım geçtiği için korse önerilmedi, askerden muaf olabiliyorum bir de buna ek olarak sanırım.

1763332459429.webp

Kardesim, FTR'de calismis ve hafif skolyozunu pilates ile atlatmis birisi olarak rontgen sonucun bana iyi gorunmedi. Bu bana ameliyatlik gibi gorundu fakat uzmana gorunmende fayda var.
Bende de var egzersiz yapılmadığı takdirde skolyoz derecesi ilerliyor mu? Ne yapmamız lazım veya ne yapmamamız lazım? Belli bir dereceye indikten sonra egzersizi azalttin mi? Egzersiz ne kadar süre yaptın, kaç dereceyken başladın

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardesim, FTR’de calismis ve hafif skolyozunu pilates ile atlatmis birisi olarak rontgen sonucun bana iyi gorunmedi. Bu bana ameliyatlik gibi gorundu fakat uzmana gorunmende fayda var.
Hocam benim de var sanirim hafif bir sey. Bir rehber yapabilir misiniz lutfen.

Dostlar selam, önceki röntgenimde skolyozum 26 derece denmişti ancak detaylı bir röntgen değildi. Bu sefer çektirdiğimde üst taraf 38 alt taraf 40 derece dendi. Gerçekten bilgisi olan kişiler yorum yapabilirler mi kaç derecedir neler yapılabilir bilgisi olan var mı? Yaşım geçtiği için korse önerilmedi, askerden muaf olabiliyorum bir de buna ek olarak sanırım.

Eki Görüntüle 202625

Beyin cerrahine gidip bir danis bence. Ayrica iyi isinde uzman bir fizik tedavi doktoruna gorunmekte fayda var. Paranin cozemeyecegi bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Röntgen size mi ait bilmiyorum ama bence yüzde ne olursa olsun her türlü sıkıntı olması lazım. Eşim de kifoz ameliyatı olmuştu, orada yatan hastalarda neler neler gördüm. Bir kızın skolyoz ameliyatı sonrasında bile iyileşememiş yana doğru çekiyordu resmen yürüyüşü, tekrar ameliyata almışlardı. Durumunuzu bu konuda uzmanlaşmış bir doktor ile görüşüp eğer ameliyat diyorsa mutlaka olun. Platin ya da vidalar ile yaşamak o kadar zor değil, sadece ağır kaldırma konusunda 5-10 kilo sınır var ve iki elinizle dengeli taşımalısınız. İşin bir diğer yanı ise hem iyi hem kötü olarak değerlendirilebilir, ameliyat sonrası engelli raporu alanlar var bu operasyonlar sonrasında.

@inters0, Egzersiz ile duzelip duzelmeyecegini radyoloji ciktisina gore uzman hekim belirtiyor. Ben pilatesten sonra oturus ve durus yani posturume dikkat edip bir de spora baslamistim. Sirt kaslarini guclendirirsen zaten posturun yerine oturuyor, posturun yerine oturunca da skolyoz ilerlemiyor gibi bir mantik var.

Kardesim, Ftr'de calismis ve hafif skolyozunu pilates ile atlatmis birisi olarak rontgen sonucun bana iyi gorunmedi. Bu bana ameliyatlik gibi gorundu fakat uzmana gorunmende fayda var.

Gelişim çağı durduğu için çok ilerlemez dedi ama yine de önlem amaçlı fizyoterapi önerdi, fizyoterapi ağrılar için iyi geliyor ancak dediğim gibi yaş geçtiği için ameliyat dışı çözüm yok.