acerect

Uzman
1.webp
Merhaba geçen sene MSÜ mülakatına gideceğimden skolyoz için film çektirmiştim. (puanım yetmediği için gidemedim mülakata). Doktor bana çok hafif skolyozun var ama sıkıntı olmaz demişti. Bugün durum bildirir tek hekim sağlık raporu almak için aile hekimine gittiğimde seni skolyozdan elerler dedi. İçime kurt düşürdü resimdeki skolyoz kaç derecedir. Kara harp okulu mülakatına gideceğim.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    344,3 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Öncelikle bende de olduğu için tahmini bir şey söylemek istiyorum, bendeki bundan daha kötü bir eğrilikte. Yani tahminimce en azından 10 dereceden aşağı gibi görünüyor. Ancak merak ettiğim şey, kemiğin başlangıcı neden boynun hizasında değil acaba.

2020'de MSÜ hava harp seçmelerine gittim. Ondan 1 yıl öncesinde de röntgen çektirmiştim. Sadece 1 derece eğiklik vardı ve ortopedist hoca skolyoz sayılmaz(bu doktorun MSÜ'den falan haberi yoktu öylesine gitmiştim) bu demişti. Fakat gel gelelim 2020'de Ankara'da ortopedi testinde lomber skolyozdan elendim.

Fakat kurul kararı Kara ve Deniz Harp okulları beni kabul etmişti. Bu problem sadece Hava Harp içindi. Yani kara ve deniz istiyorsan kurallar hava kadar katı değil.

Eğer yukarıdaki metindeki gibiyse durum, 1 dereceden bile elenilebilir. Çok büyük bir skolyoz görmüyorum. Kendi skolyozumun görüntüsüne tekrar bakayım dedim, sendeki maksimum 4-5 derecedir diye düşünüyorum ki o bile olmayabilir ama yine de eğer çok katılarsa bundan da eleyebilirler gibi geliyor bana.