Emre Human

Üstün
Sınav haftası olduğu için normalde olduğumdan daha az uyumaya başladım. 23:30 gibi yatıyorum 05:00 da kalkıyorum birkaç gündür. Alarm çalmadan saat 5'te kalkmaya başladım artık bu arada baya güzel bir his. Yaklaşık 2 hafta bu düzende kalmam gerekecek sağlığımda aşırı sıkıntı yaratır mı? Spor falan yapıyorum günüm aktif o yüzden arada kafama takılmıyor değil.

Son düzenleme:
Sınav haftası olduğu için normalde olduğumdan daha az uyumaya başladım. 23:30 gibi yatıyorum 05:00 da kalkıyorum birkaç gündür. Alarm çalmadan saat 5'te kalkmaya başladım artık bu arada baya güzel bir his. Yaklaşık 2 hafta bu düzende kalmam gerekecek sağlığımda aşırı sıkıntı yaratır mı? Spor falan yapıyorum günüm aktif o yüzden arada kafama takılmıyor değil.
Eğer sağlıksız olsaydı ben ölmüştüm herhalde. Hocam önemli olan uyku süresi değil önemli olan uykuyu tam alabilmek.

22.00 - 04.00 arası uyursan, çok dinç olursun. Çünkü 22.00 - 02.00 aralığında uyumak, beynin dinlenmesi için çok iyi, ondan.
  • Vücudun biyolojik saati (sirkadiyen ritmi), melatonin hormonunu genellikle 21.00 – 23.00 civarında salgılamaya başlar.
  • Bu hormonun seviyesi yükselirken, vücut uykuya geçmeye hazırlanır.
  • 22.00 – 02.00 arası, melatonin seviyelerinin yüksek olduğu ve derin uykunun en verimli olduğu zaman dilimi olabilir.

Ergenlikten sonra 6-7 saat uyku yeterli tabii kaliteli uyku olmalı. Kesik kesik bir uyku durumu yetersiz olacaktır. Dinç hissediyorsan ve dediğin gibi alarmsız uyanıp yataktan kalkabiliyorsan muhtemelen vücudun için gereken uykuyu sağlıyorsun dert etme.
Yaptığın spor vücut geliştirme ise biraz daha uzatmak gelişim açısından fayda sağlar, minimum 7 saat derler, fakat kas inşa etme üzerine olmayan bir sporla uğraşıyorsan fazla önemi yok.

Uyku uyusanda bu hayat ve düzen sana o uykuyu zindan eder ve ileri derecede uykusuzluk varsa baş dönmesi ve kalp ritim bozukluklarına kadar yolu var :D herkes olmuş uykusuz sanki asker gibi hayatlar yaşıyoruz iş hayatı osu şusu busu derken birazcık daha uyuyabilmek için feda edebileceğimiz o kadar çok şey var ki aslında sadece birazcık daha uyumak istiyor insan rahat edeyim istiyorsun anlıyorum ama sonra anlıyosun ki birilerinin yaşaması için birilerinin rahatının bozulması gerekiyor yani hayat kalitesinin azalması başka birilerinin hayat kalitesinin artması için şart, adil olmasa da bu durum böyle ve biz rahat etmek için değil ölmek için doğduk yaşamak için değil başkalarının hayat kalitesini iyileştirmek için yaşıyoruz tepedekiler ancak sadece rahatına düşkün olabilir ve fonlananlar onun dışında onların uğruna kendi hayat kalitemizi düşürmek zorunda kalıyoruz ve günün sonunda bizi bekleyen en büyük sorunlardan birisi de uykusuzluk sorunu.

Hocam haftada bir kere uzun uyursanız cidden çok iyi yük atıyor. Ben 6 bazen 3 saat uyuduğum zamanlar (isteyerek değil) haftada bir kez uzun uyudum mu çok iyi oluyordu. Tavsiye ederim.

Hocam haftada bir kere uzun uyursanız cidden çok iyi yük atıyor. Ben 6 bazen 3 saat uyuduğum zamanlar (isteyerek değil) haftada bir kez uzun uyudum mu çok iyi oluyordu. Tavsiye ederim.

Merak etme onun acısı er geç bir şekilde çıkar ve er geç günün birinde yine uykusuz kalacaksın, bence rahat ve huzur bulmak yerine daha çok huzursuz olmak mantıklı olabilir bu noktadan sonra uyumaya çalışmak fayda etmez bazen de huzursuz olmak çözüm olabilir.

Merak etme onun acısı er geç bir şekilde çıkar ve er geç günün birinde yine uykusuz kalacaksın, bence rahat ve huzur bulmak yerine daha çok huzursuz olmak mantıklı olabilir bu noktadan sonra uyumaya çalışmak fayda etmez bazen de huzursuz olmak çözüm olabilir.
Böyle şeyler düşüncede güzel olabilir, gerçek sıkıntılar geldi mi bedeli ne olursa olsun geride bırakmak istersiniz.

6 saat kusursuz ötesi bence. Üniversitede son 2 ay komple 12-6 arası uyuyordum, bazen uyuyamayınca 5 saate kadar bile iniyordu. Muhteşem zamanlardı, sabah bir filtre kahve çakıp koca gün zıplaya zıplaya geziyordum. 8-9 saat uyuyan arkadaşlarım kafasını kaldıramıyordu sınıfta.