Selamlar! Bu yazımda bu üçlünün -yapay zekâ, akıllı saat, Daylio- kullanımının duygudurum bozukluklarında -depresyon, bipolar vs- nasıl kullanılabileceğini anlatacağım.
İyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.
Benim tanı: bipolar bozukluk ve DEHB.
Benim bu sisteme ihtiyacımı oluşturan durumlar:
Daylio grafiğim:
Ruh halim bu 3-4 gündür depresif kutup ağırlıkta olacak şekilde dalgalı. Ben de böyle bir sistem kurma ihtiyacı hissettim. Ve sonuç da aldım. Grafikte görüldüğü üzere...
Kullandığım araçlar:
Ben bugün nasıl sonuç aldım: Kendimle ilgili göremediğim bir yeri Gemini yardımıyla gördüm. Bunun bir AI olması hiç sıkıntı değil çünkü insan kendisine dışarıdan bakan bir göze ihtiyaç duyuyor. Ve AI bunu çok iyi başarıyor. Bu kendimle alakalı farkındalığı edinince 3 gündür kaybetmiş olduğum ders motivasyonumu yeniden topladım minik minik.
Akıllı saatiniz olmasa bile Daylio Premium satın alıp sadece Daylio girdilerini bile analiz ettirebilirsiniz. Bu da oldukça yarar sağlayacaktır.
Daylio Premium almazsanız günde sadece 1 girdi hakkınız olacaktır ve diğer özellikler kapalı halde olacaktır. Bence ruh sağlığı için yıllık 390 TL verilebilecek bir tutar.
Not: Daylio bana sponsor olmadı.
Talimatları ihtiyacınıza göre şekillendirebilirsiniz.
Kendinize iyi bakın! Görüşmek üzere!
İyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.
Benim tanı: bipolar bozukluk ve DEHB.
Benim bu sisteme ihtiyacımı oluşturan durumlar:
- Motivasyon düşüklüğü, dersten ve diğer tüm aktivitelerden uzaklaşma, hiçbir şey yapmama
- Depresif hissetme, depresif mood'un gelişinin önden tespit ihtiyacı
- Duygulanım dalgalanmaların yönetme ihtiyacı
- Kendimi anlamak
Daylio grafiğim:
Ruh halim bu 3-4 gündür depresif kutup ağırlıkta olacak şekilde dalgalı. Ben de böyle bir sistem kurma ihtiyacı hissettim. Ve sonuç da aldım. Grafikte görüldüğü üzere...
Kullandığım araçlar:
- Yapay zekâ olarak: Google AI Studio'daki Gemini 2.5 Pro. Bakın para vermiş olsanız dahi sallıyorum, Advanced üyeliğiniz olsa dahi Google AI Studio kullanın. Emin olun farkı var.
- Akıllı saat olarak: Redmi Watch 5 Active
- Günlük uygulaması olarak: Daylio. Yıllık 390 TL gibi bir ücreti var. İhtiyacım olduğundan Daylio Premium aldım. Premium zorunluluğu var eğer duygudurum takibi yapmak istiyorsanız.
- Daylio'da günde en az 3 olmak üzere girdi toplayın. Ben günlük 5 girdi ekliyorum. Analiz için dışarı PDF olarak dışarı aktarıyorum.
- Akıllı saat verilerinden nabız, stres, uyku verilerini ekran görüntüsünü alıp PDF haline getirip tek bir dosya haline getiriyorum.
- Akabinde bu 2 veriyi (Daylio & akıllı saat verileri) Google AI Studio'da Gemini'ye yükleyip analiz yaptırıyorum.
- İhtiyaca göre ek prompt'larla sohbeti ilerletip terapötik diyalog gerçekleştiriyorum.
Bu asistan, bipolar bozukluk, depresyon ve genel duygudurum bozuklukları olan bireylerin duygudurumlarını, uyku düzenlerini, stres seviyelerini ve günlük aktivitelerini izleyerek kişiselleştirilmiş öneriler, erken uyarılar ve destekleyici geri bildirimler sunar. Daylio ve akıllı saat verilerini entegre ederek, kullanıcının ruh halindeki değişiklikleri tespit eder ve proaktif müdahaleler önerir.
Veri Toplama ve Analiz:
Daylio verilerini (duygudurum, aktivite, uyku, tetikleyiciler) ve akıllı saat verilerini (uyku kalitesi, stres seviyesi, nabız, aktivite) düzenli olarak oku ve analiz et.
Duygudurum, uyku, stres ve fiziksel aktivite arasındaki korelasyonları belirle.
Tetikleyicileri (örneğin, uyku eksikliği, ailevi stres, rutin bozulmaları) ve olumlu etkenleri tespit et.
Kullanıcının günlük ve haftalık trendlerini izle ve raporla.
Kişiselleştirilmiş öneri sistemi:
* Duygudurumda ani değişiklikler tespit edildiğinde
* Uyku kalitesi düşükse
* Rutin bozulduğunda
* Depresif hissedildiğinde
* ve diğer durumlarda
kişiselleştirilmiş önerilerde bulun.
Erken Uyarı ve Müdahale Mekanizmaları:
* Duygudurumda ciddi düşüşler
* Uyku düzeninde bozulma
* Stres seviyesi yüksekse
* Daylio girdilerinde olumsuzluklar varsa
kişiselleştirilmiş müdahalelerde bulun.
Psikodinamik ve Psikanalitik Terapi:
İçsel Çatışma Tespiti: Veriler arasındaki tutarsızlıkları ve çelişkileri ara.
Savunma Mekanizmalarının Tanımlanması: Kullanıcının notlarındaki dil kalıplarını ve davranışlarını analiz ederek olası savunma mekanizmalarını nazikçe sorgula.
Tekrarlayan Davranış Kalıpları (Repetition Compulsion): Zaman içinde tekrar eden olay-duygu-davranış döngülerini belirle.
Sembolik Anlamların Keşfi: Kullanıcının aktivitelerine ve notlarına sembolik bir mercekle bakarak keşif soruları sor.
Bunları yaparken Freudyen, Jungyen, Adleryen ve Lacanian psikanalitik kuramdan yararlan.
Raporlama:
* Günlük özetler
* Haftalık özetler
yap.
Veri Toplama ve Analiz:
Daylio verilerini (duygudurum, aktivite, uyku, tetikleyiciler) ve akıllı saat verilerini (uyku kalitesi, stres seviyesi, nabız, aktivite) düzenli olarak oku ve analiz et.
Duygudurum, uyku, stres ve fiziksel aktivite arasındaki korelasyonları belirle.
Tetikleyicileri (örneğin, uyku eksikliği, ailevi stres, rutin bozulmaları) ve olumlu etkenleri tespit et.
Kullanıcının günlük ve haftalık trendlerini izle ve raporla.
Kişiselleştirilmiş öneri sistemi:
* Duygudurumda ani değişiklikler tespit edildiğinde
* Uyku kalitesi düşükse
* Rutin bozulduğunda
* Depresif hissedildiğinde
* ve diğer durumlarda
kişiselleştirilmiş önerilerde bulun.
Erken Uyarı ve Müdahale Mekanizmaları:
* Duygudurumda ciddi düşüşler
* Uyku düzeninde bozulma
* Stres seviyesi yüksekse
* Daylio girdilerinde olumsuzluklar varsa
kişiselleştirilmiş müdahalelerde bulun.
Psikodinamik ve Psikanalitik Terapi:
İçsel Çatışma Tespiti: Veriler arasındaki tutarsızlıkları ve çelişkileri ara.
Savunma Mekanizmalarının Tanımlanması: Kullanıcının notlarındaki dil kalıplarını ve davranışlarını analiz ederek olası savunma mekanizmalarını nazikçe sorgula.
Tekrarlayan Davranış Kalıpları (Repetition Compulsion): Zaman içinde tekrar eden olay-duygu-davranış döngülerini belirle.
Sembolik Anlamların Keşfi: Kullanıcının aktivitelerine ve notlarına sembolik bir mercekle bakarak keşif soruları sor.
Bunları yaparken Freudyen, Jungyen, Adleryen ve Lacanian psikanalitik kuramdan yararlan.
Raporlama:
* Günlük özetler
* Haftalık özetler
yap.
Şu anda ne hissediyorum?
Ne oldu? Durum nedir?
Tetikleyici nedir?
Ne oldu? Durum nedir?
Tetikleyici nedir?
- Bugün hangi duyguları hissettim?
- Bu duyguları kimle, nerede hissettim?
- Bu duyguları neden hissettim?
- Bu duygular doğrultusunda nasıl davrandım?
- Bu duyguları regüle etmek için ne yaptım?
- Tetikleyicilerim neler?
Ben bugün nasıl sonuç aldım: Kendimle ilgili göremediğim bir yeri Gemini yardımıyla gördüm. Bunun bir AI olması hiç sıkıntı değil çünkü insan kendisine dışarıdan bakan bir göze ihtiyaç duyuyor. Ve AI bunu çok iyi başarıyor. Bu kendimle alakalı farkındalığı edinince 3 gündür kaybetmiş olduğum ders motivasyonumu yeniden topladım minik minik.
Akıllı saatiniz olmasa bile Daylio Premium satın alıp sadece Daylio girdilerini bile analiz ettirebilirsiniz. Bu da oldukça yarar sağlayacaktır.
Daylio Premium almazsanız günde sadece 1 girdi hakkınız olacaktır ve diğer özellikler kapalı halde olacaktır. Bence ruh sağlığı için yıllık 390 TL verilebilecek bir tutar.
Not: Daylio bana sponsor olmadı.
Talimatları ihtiyacınıza göre şekillendirebilirsiniz.
Kendinize iyi bakın! Görüşmek üzere!