Hocam hobim falan yok. Uyku, yemek, yol ve tuvalet dışı sadece ders yapmaya çalışıyorum. En az kaç saat uyumam gerekli.
Ben geçen sene 7-7.30 arasında en verimli günümü geçiriyordum.
Şöyle bir husus da var, ders çalıştıkça vücut yorulmuyor. Uykuya dalma süreniz ve uyku kaliteniz de azalıyor. Hareketten kıstıkça hayat iyice obezleşiyor yani.

Melatonin takviyesi kullanabilirdim yerinde olsam, tabi zararı var mıdır senin yükümlülüğünde. 6.30 7 aşağısı bence iyice zombileşmek oluyor.

Ben geçen sene 7-7.30 arasında en verimli günümü geçiriyordum.
Şöyle bir husus da var, ders çalıştıkça vücut yorulmuyor. Uykuya dalma süreniz ve uyku kaliteniz de azalıyor. Hareketten kıstıkça hayat iyice obezleşiyor yani.

Melatonin takviyesi kullanabilirdim yerinde olsam, tabi zararı var mıdır senin yükümlülüğünde. 6.30 7 aşağısı bence iyice zombileşmek oluyor.
Pek anlamadım. 6.30 7 aşağısı çalışma saati olarak mı?

Böyle bir saçmalık yok. Uyku yorgunluğu azaltmaktan ibaret bir evre değil.
Ne?

Uykusunu almayan insanın gün içindeki enerjisi düşer, verimi azalır, algısı azalır, yorgunluğu artar. Yanlış ne söylemişim anlamadım? Uyku fanboyu mu diyeceksin yoksa bana?

Bir de niye bunu belirtme ihtiyacı duydun?
Adam mesleği gereği bilgi sahibi. Dolayısıyla belirtmiş kendisini boş beleş sıradan birisi sanma diye. Söyledikleri bir temele dayanıyor yani. Belirtmesinde ego ya da kendini beğenmişlik tarzı bir tavır göremedim. Doğrusunu yapmış.

Sınav haftası olduğu için normalde olduğumdan daha az uyumaya başladım. 23:30 gibi yatıyorum 05:00 da kalkıyorum birkaç gündür. Alarm çalmadan saat 5'te kalkmaya başladım artık bu arada baya güzel bir his. Yaklaşık 2 hafta bu düzende kalmam gerekecek sağlığımda aşırı sıkıntı yaratır mı? Spor falan yapıyorum günüm aktif o yüzden arada kafama takılmıyor değil.
Süre olarak ve aralık olarak en doğru zamanda uyuyorsunuz. Tebrik ederim. Hiçbir sorun olmaz aksine olumlu etkisi çok olur bazı belirli hormonlar açısından. 05.00 Demişsiniz yeni gördüm. O 06.00 olsa tadından yenmez. Eğer siz kalkınca dinç hissediyor ve gün boyu bir problem yaşamıyorsanız hiçbir sorun teşkil etmez.

Süre olarak ve aralık olarak en doğru zamanda uyuyorsunuz. Tebrik ederim. Hiçbir sorun olmaz aksine olumlu etkisi çok olur bazı belirli hormonlar açısından. 05.00 Demişsiniz yeni gördüm. O 06.00 olsa tadından yenmez. Eğer siz kalkınca dinç hissediyor ve gün boyu bir problem yaşamıyorsanız hiçbir sorun teşkil etmez.
Saat 08:00 da okula gittiğim için ve dersler biraz ağır olduğu için 6'da yetişmiyor gibi o yüzden 5'de kalkıyorum. Kahve içip yemek yediğim zaman kendime geliyorum dinçlik konusunda bir sıkıntı olmuyor.