Alex Mason

Yetkin
Merhaba, şu an gözlük takıyorum. Sol göz -4, 00 -0.50*15 numara, sağ göz -2, 50 -1.00*165 numara.

Lens kullanmak istiyorum fakat sürecin nasıl ilerlediğini bilmiyorum. Doktora mı söylemem gerekiyor? Yoksa belli numara üzerine mi lensler?

Lens kullanmak zor mu? Gözlük kullanıyorum şu an ama kullanmak istemiyorum. Lens kullanmak istiyorum. Lens kullanırsam ne gibi negatif yönleri olur? Gözlük kullanmaktan çok sıkıldım.

Ailem doktor reçetesi yazmadan lens kullanmanın mümkün olmadığını söylüyor. İlla doktor mu yazması gerekiyor?

Aynı sebeplerden dolayı yıllar önce lense geçtim ve bu kararı daha erkenden almadığım için o kadar pişmanım ki. Doktora lens kullanmak istediğimi söylemiştim ve Gözlerimin ölçü kağıdını verip bir de deneme lensleri vermişti. Sonraki 2 sene boyunca da gözlerimi kontrol etmişti. Kornea kontrolü. Reçetesiz alabilirsin ama lens çapı ve kornea eğriliğini bilmeden doğru lensi seçemezsin.

Aynı sebeplerden dolayı yıllar önce lense geçtim ve bu kararı daha erkenden almadığım için o kadar pişmanım ki. Doktora lens kullanmak istediğimi söylemiştim ve Gözlerimin ölçü kağıdını verip bir de deneme lensleri vermişti. Sonraki 2 sene boyunca da gözlerimi kontrol etmişti. Kornea kontrolü. Reçetesiz alabilirsin ama lens çapı ve kornea eğriliğini bilmeden doğru lensi seçemezsin.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Lens çapı ve kornea eğriliğini doktor mu ölçüyor nasıl öğrenebiliriz?