Gözlüğe göre avantajları saymakla bitmez. Ben de yaklaşık 2 ay öncesine kadar gözlük kullanıyordum ve lense geçtim. Yani resmen 720p çözünürlükten 2K'ya fırlamış gibi hissediyorum. O yüzden lensi öneririm şiddetle. Sadece biraz temizliğe dikkat etmen gerekiyor. Eğer titiz biriysen kullanımda bir problem olacağını sanmıyorum. Aksi halde istenmeyen enfeksiyonlar, hastalıklar ortaya çıkabilir. Gözünü de böyle korkutmak istemiyorum ama kısacası temiz olmak gerekiyor.

Ben ilk günler takıp çıkarırken zorlanmıştım biraz. 1 Hafta sonrasında alışmıştım, şimdi de 30 saniye bile sürmüyor takmak ikisini de. İlk günler zorlanabilirsin, normaldir. Ama taktıktan sonra iyi ki bırakmışım gözlüğü dersin.

Bir de bir öneri daha yapacağım. Mesela okula, işe giderken yanına solüsyon dolu bir lens kabı al mutlaka çünkü bazen iş yerinde, okulda lens kayabiliyor, düzelteyim derken de çıkma durumu vs. olursa yanında solüsyonu olursa kaba koyarsın.

İlk defa lens kullanacağım, kullanması zor mu? Gözlük takmak istemiyorum.

Lens taşımak gözlük taşımaktan daha zor. Solüsyon lens kabı ve yedek lenslerle birlikte gözlük hacminden daha fazla taşıma yapman gerek. Lakin fiziksel olarak aktif bir işin varsa yahut spor yapıyorsan kesinlikle lens kullanmak zaruri. Uzun saatler gözlük takmak kulak ağrısı yapar. Lens ise gözünde kurumamalı. İlla lens kullanacaksan gözlük lens rotasyonu şeklinde kullanmanı tavsiye ederim.

İlk defa lens kullanacağım, kullanması zor mu? Gözlük takmak istemiyorum.
Bir zamandan sonra çıkarıp takman saniyelerini alıyor. Ama ilk kullandığında işkence çekeceğini garanti ederim. Takması değil çıkarması eziyet. Ama sana tavsiyem lens kullanmaman. Hem riskli, hem uğraştırıyor. Bakımı falan gözlüğün bi' 10 misli kadar. Ters takmamaya dikkat et.