Salı günü konkaplasti, septoplasti ve ESC ameliyatlarını aynı anda geçirdim. Sizin dediğiniz durum konkaplastiye giriyor. Sadece ilk 24 saat boyunca tamponlar varken kanama yaşadım. Şu an üçüncü günüm ve aktif bir kanama yok. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Salı günü konkaplasti, septoplasti ve ESC ameliyatlarını aynı anda geçirdim. Sizin dediğiniz durum konkaplastiye giriyor. Sadece ilk 24 saat boyunca tamponlar varken kanama yaşadım. Şu an üçüncü günüm ve aktif bir kanama yok. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.
Ben de 1 ay sonra el aldırma ve burun eğriliği ameliyatı olacağım. Ağrı, sızı, tat alamama gibi sorunlarınız oldu mu?

Ben de 1 ay sonra el aldırma ve burun eğriliği ameliyatı olacağım. Ağrı, sızı, tat alamama gibi sorunlarınız oldu mu?
Tat duygusu fizyolojik olarak zaten kokuya bağlıdır. Biraz tat almada azalma var ama zaman içinde geri gelecektir. Dediğiniz burun eğriliği ameliyatı septoplasti kısmına giriyor. Ağrıyı üç gün boyunca hiç yaşamadım. Sadece dikişlerden kaynaklı bir kasma hissi mevcut. Ağzınızı çok açamıyorsunuz ve çiğnerken ufak bir ağrı olabiliyor. Sanki biri burnunuza kanca takmış ve yukarı çekiyormuş gibi.

Ben de yıllar önce burun ameliyatı oldum. 1 saat sonra eve gittim. Burnumdaki tamponlar 3-4 gün kaldı. Doktor tamponları çıkarırken çok fena canım yanmıştı. Bunun dışında bir problem olmadı. Yani zor değil. Arkadaşım da oldu. Sürekli daralıyorum, nefes alamıyorum diyordu. Bazı insanlarda psikolojik etkileri oluyor.

@NightWist Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Bugün tekrar doktora gittim ve muayene oldum. İkisinin ayrı et olup olmadığını bilmiyorum fakat hem geniz etini hem de burun etini alması gerekiyormuş. İyileşme süreci fark ediyor mu? Mesela sadece geniz etimi aldırsam burnumdan nefes alabilir miyim?

@NightWist merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Bugün tekrar doktora gittim ve muayene oldum. İkisinin ayrı et olup olmadığını bilmiyorum fakat hem geniz etini hem de burun etini alması gerekiyormuş. İyileşme süreci fark ediyor mu? Mesela sadece geniz etimi aldırsam burnumdan nefes alabilir miyim?

Çok fark etmiyor. Her türlü 2-3 hafta boyunca düzgün nefes alamayacaksınız.

Çok fark etmiyor. Her türlü 2-3 hafta boyunca düzgün nefes alamayacaksınız.
Nefes alamamak benim için sorun. Ağzımdan nefes aldığım zaman midem bulanıyor.

@NightWist Ameliyatı Ocak ayının başında olacağım, son olarak önerileriniz var mı? Ayrıca siz devlet hastanesinde mi oldunuz yoksa özel hastane mi?

Son düzenleme:
Nefes alamamak benim için sorun. Ağzımdan nefes aldığım zaman midem bulanıyor.

@NightWist ameliyatı ocak ayının başında olacağım, son olarak önerileriniz var mı? Ayrıca siz devlet hastanesinde mi oldunuz yoksa özel hastane mi?

Özelde oldum. Öneri verilebilecek bir durum yok. İlaçlarınızı zamanında kullanın, doktoru dinleyin.

@NightWist Doktorumla konuştum, Çarşamba günü ameliyat olacağım. Ayrıca tamponumu 1 gün sonrasında çıkartacağını söyledi. 2 ay boyunca her hafta düzenli olarak yanına gideceğim ve kabuklarımı temizleyecek.

Sizde süreç nasıldı? Ve şu an iyi misiniz?