GPN Teknoloji'nin (ASUS yetkili satıcısı) yaşattığı mağduriyet

MR.S

Üyecik
Merhaba.

GPN Teknoloji'den satın aldığım ASUS ROG Strix Scar 18 ürün için DOA raporu verildi.

Ürünün özellikleri:

5090 ekran kartı
275HX işlemci
64 GB Ram
4 TB SSD
240 Hz Miniled Ekran

Ancak satıcı bana muadil ürün bulamadıklarını söyleyerek aşağıdaki ürünlerden birini ve 50.000 TL vermeyi teklif etti.

ASUS ROG Strix G18 G814PP-S9002 RTX5070 115W, Ryzen 9 8940HX, 32 GB RAM, 1TB SSD, 18" WQXGA 240Hz

ASUS ROG Strix G18 G814PP-S9046 RTX5070 115W, Ryzen 9 8940HX, 16 GB RAM, 1TB SSD, 18" WQXGA 240Hz

Tüketici mahkemesine başvuracağım. Daha önce bu tarz durum yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

@Recep Baltaş @Şişman Adam

Son düzenleme:
Alıcı seçimlik hakkına sahiptir. Siz iade veya değişim hakkınızı seçebilirsiniz. Değişim hakkınızı seçtiğinizde aynı üründen veya misli ile değişim yapmaları gerekir. Ellerinde bu üründen bulunmadığında size farklı ürün teklifi sunabilirler. Bu durumda Alıcı mağduriyeti değil alıcının seçimlik hakları tekrar devreye girer. Yasa çerçevesinde siz konu başlığındaki gibi mağdur durumda değilsiniz hocam. İade hakkınızı kullanabilirsiniz. Eğer iade tutarı farklı yerden ürünü almanıza yetiyorsa hiç uğraşmayın iade edip farklı satıcıdan ürün alın. THH başvurunuzda süreç bulunduğunuz kaymakamlığa göre uzayabiliyor. Bu şekilde söyleyince hakkınızı aramayın gidin iade edin diyormuşum gibi algılamayın. Sadece söylemek istediğim satıcı yasal hakları çerçevesinde size teklif sunmuş. Sizde yasal haklarınız çerçevesinde seçimlik hakkına sahipsiniz.

Hocam ben degisim istiyorum. Ellerinde muadil ürün var ancak vermek istemiyorlar. Çok düşük model öneriyorlar.

Onerdikleri ürün hem kasa kalitesi hemde özellik olarak çok düşük benim urunume göre.

Hocam ben degisim istiyorum. Ellerinde muadil ürün var ancak vermek istemiyorlar. Çok düşük model öneriyorlar.

Onerdikleri ürün hem kasa kalitesi hemde özellik olarak çok düşük benim urunume göre.
Bu durumda firmanın satış yaptığı kendi sayfası veya pazar yeri ilanları varsa ekran görüntülerini alın. Elinizdeki ürün için E-Devlet üzerinden THH kaydı açın. Kaydın içerisine ekran görüntülerini ekleyin ve ellerinde muadil ürün olduğu halde mali değeri neredeyse yarı fiyatında olan ürünü teklif ettiklerini açıkca belirtin. Muadil veya misli değerde ürün istediğinizi eklemeyi unutmayın.

Hocam maalesef THH'ye basvuramiyorum ürünün değerinden dolayı. Mahkemeye başvurmam gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…