i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
Türk Telekom'un verdiği router kötü olduğu için kendi routerımı almayı düşünüyorum fakat bana TT Müdürlüğü adresimde GPON altyapı olduğunu söyledi ve başka router kullanamazsınız dedi. Bu bilgi doğru mu? Doğru ise kendi routerımı nasıl kullanabilirim?

Elinizdeki GPON modemde köprü özelliği varsa router alıp kullanabilirsiniz.
Elimdeki cihaz TP-Link EX520v.

Hocam, ben dün TT’yi aradım, router’a girilen kullanıcı adı ve şifreyi aldım onlardan. Yine de kullanamaz mıyım? Bunların bir dediği diğerini tutmuyor, herkes başka şey söylüyor.

PPPoE kullanıcı adı ve şifrenizi bildiğiniz sürece -ki görebiliyor olmanız gerek- kullanırsınız hocam. Hiçbir şey bilmeyen torpilli salakları doldurmuşlar her yere. O an en kolay nasıl kurtulabiliriz diye bir taraflarından sıkıyorlar işte. Daha bir tane bile ne dediğini bilen kişiye rastlamadım bu kurumlarda. Sinirlendim.

PPPoE kullanıcı adı ve şifrenizi bildiğiniz sürece -ki görebiliyor olmanız gerek- kullanırsınız hocam. Hiçbir şey bilmeyen torpilli salakları doldurmuşlar her yere. O an en kolay nasıl kurtulabiliriz diye bir taraflarından sıkıyorlar işte. Daha bir tane bile ne dediğini bilen kişiye rastlamadım bu kurumlarda. Sinirlendim.
Evet PPPoE bilgilerini aldım. Bir router bulup deneyeceğim.

Doğru değil, GPON altyapısı ile kullanılabilir ama TT kendi modemi olmadığını anlayınca bilinçli bir şekilde bağlantınızı kesip kendi modemlerini kullanmayı zorluyorlar bu modemi kullanamazsınız bahanesi ile. (3. ay çalışıp 4. ayda kesilirmiş)

TT çok ilgisiz bir ISS fiber kablolarını resmen bükülmüş halde beton duvara sabitliyorlar rüzgar esince internet kopuyor ve 1Gbit olmasına rağmen 300Mbps üstü alamıyoruz maalesef.

Bana göre bence DSL altyapısı daha iyiydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru değil, GPON altyapısı ile kullanılabilir ama TT kendi modemi olmadığını anlayınca bilinçli bir şekilde bağlantınızı kesip kendi modemlerini kullanmayı zorluyorlar bu modemi kullanamazsınız bahanesi ile. (3. ay çalışıp 4. ayda kesilirmiş)
Doğru değil öyle bir durum olsa Router iadesi kabul etmezdi.

Doğru değil öyle bir durum olsa Router iadesi kabul etmezdi.

Teknisyene göre değişiyor. Keenetic kullanıyordum ikide bir kesiyorlardı sonra aradık açtılar geri 5 dk sonra kapıya gelip sırf Keenetic diye yeni modem takmayı zorladılar ve faturaya 2K civarı yansıttılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deme gitsin, dünden beri uğraşıyordum ön başvuru açmak için yapamadılar. Bugün TTNET aradı tekte halletti bari bilmiyorsun bilmiyorum de. Az daha ekstra maliyetle birşeyler deneyecektim.

Teknisyene göre değişiyor. Keenetic kullanıyordum ikide bir kesiyorlardı sonra aradık açtılar geri 5 dk sonra kapıya gelip sırf Keenetic diye yeni modem takmayı zorladılar ve faturaya 2K civarı yansıttılar.
Çalışanların gıcıklığı olmuş o, benim abonelik biteli yıllar olmuştu cihaz bozuldu değişim sağlayabilmiştim.