The_Turk

Başarılı
Selam,

Çıktığı günden beri ChatGPT'nin yeni motoru GPT-5'i test ediyorum. Haberlerde sürekli OpenAI'ın yeni amiral gemisi yapay zeka aracı olduğu için bir abartı ve övgü var. Başımdan geçen iki olayı özetleyeyim:

İlk olarak TYT-AYT ve DGS'nin çıkmış sınav sorularını sordum. Bazılarını yapabilse de çoğunda çuvalladı. Zorlandığı konular matematikteki geometri soruları ile Türkçe sözel bölümdeki sonlarda çıkan mantık sorularıydı. Matematiği tam istediğim gibi yapamıyor. Mantık sorularında da muhakeme kuramıyor ya da yetersiz muhakeme kuruyor.

İkincisi ise Linux ve BitTorrent ile alakalı bir soruydu. Linux makinemi bir BitTorrent sunucusuna dönüştürmek için gerekli olan ve açık kaynak kodlu yazılımların ne olduğunu sordum. Önce kafası karıştı ve gerçekte var olmayan bir program önerdi. Programın var olmadığını söyleyince özür diledi ve lafı çevirmeye çalıştı. Yani hâlâ halüsinasyon görüyor.

Benim deneyimlerim böyleydi. Henüz kod yazma yeteneklerinde bir ilerleme olmuş mu test edemedim ama Gemini'ın bu konuda GPT-5'ten daha iyi olduğunu biliyorum. Özellikle Gemini 2.5 Pro sürümünün.

Sizin deneyimleriniz nasıldı? Neler yaptırabildiniz şimdiye kadar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence normal konuşmada bile eski GPT sürümleri daha güzel çıktı veriyorlardı. Bu sürüm bence balon gibime geliyor. Bir görsel çıktısı alana kadar resmen saçıma ak düştü. Şahsen ben beğenmedim öyle ahım şahım bir şey değil. Ek olarak bu sürüm geldiğinden eski sürümleri kaldırmışlar, bari belli bir süre dursaydı.

Edebiyat yazılısinda ChatGPT ile kopya çekmiştim yazar eşleştirme sorusunda kitapların yazarlarını sorduğumda eşleştirmede olmayan isimler söylüyordu. Ve yaklaşık 80 puanlık soruyu ChatGPT'ye sorarak 77 aldım sınavdan. 20 puanı ben yaptım yani 80 üzerinden 57 alabildi. Hala gelişmesi lazım GPT-5'e dün matematik sorusunu sordum bende de çuvalladı yanlış cevap verdi.

Tuhaf huylar edinmiş. Mesela proje oluşturup incelemesi için 200 parçadan oluşan bir görsel seti yükledim, burada bazı hataları bulması gerekiyordu. Aslında çok fazla olmasına rağmen hiçbirini bulamadı. Hepsini inceledin mi diye sordum, "hayır, çok fazla görsel vardı seni bekletmemek için ilk 5 tanesini inceledim" diye bir cevap aldım. Buna benzer birkaç probleme denk geldim.

Son düzenleyen: Moderatör: