Makaleler
1
Herkes ChatGPT’yi överken ben uzun süre Gemini tarafındaydım. Çünkü Gemini’nin, özellikle GPT-4’e kıyasla, daha iyi sonuç verdiğini ve sorun çözme kabiliyetinin üstün olduğunu düşünüyordum. Bu konuda da haksız değildim.

Ancak GPT-5 çıktı ve son 5 gündür aktif olarak test ediyorum. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: GPT-5, Gemini 2.5’in önüne geçmiş durumda.

Peki neden?

1. Kod çözümleme ve yazma
    GPT-4’te karmaşık kodları anlamak ve yazmakta bazı sınırlamalar vardı. O yüzden önce kodları Gemini’ye gönderip analiz ettiriyordum. Ancak GPT-5 ile durum tamamen değişti. Kod çözümlemede, hataları tespit etmede ve hatta doğrudan derlenebilir çıktılar üretmede GPT-5, Gemini’ye kıyasla çok daha iyi performans sergiliyor.
  2. Halüsinasyon oranı
    “Halüsinasyon” terimi, yapay zekânın gerçekte var olmayan bilgileri üretmesi anlamına geliyor. GPT-4’te bu sorun sık sık karşıma çıkıyordu. GPT-5’te ise 5 günlük test sürecimde böyle bir problem yaşamadım. Çıktılar hem tutarlı hem de güvenilir.
  3. Doğallık ve samimiyet
    Belki tuhaf gelebilir ama GPT-5, bir yapay zekâdan çok bir “konuşma arkadaşı” gibi hissettiriyor. Sohbet akıcı, karşılıklı mizah bile yapılabilecek düzeyde doğal.
  4. Hız
    GPT-4’ten GPT-5’e geçişte en çok hissedilen farklardan biri hız. Gemini’de uzun ve detaylı bir sorgu için 1 dakikaya yakın beklerken, GPT-5’te aynı içerik 10 saniyeden kısa sürede geliyor. Bu, kullanım deneyimini ciddi şekilde iyileştiriyor.
Çok daha şey yazabilirim. Ama hem siz sıkılırsınız hemde ben. O yüzden biraz kısa tuttum.

Tabii ki GPT-5’in bazı eksi yönleri de var. En belirgin dezavantajı, fiyatının oldukça yüksek olması. Ayrıca bazı alanlarda hâlâ iyileştirmeye açık noktalar mevcut.

Yine de genel tabloya baktığımda, GPT-5 beni fazlasıyla şaşırttı. Daha önce Gemini’nin bazı konularda üstün olduğunu söylerdim, fakat artık bu görüşümü tamamen değiştirdim.

Şu an için sıralamam:
1. GPT-5lmarena.ai liderlik tablosu da bunu destekliyor.
Gemini yeni sürümüyle belki bu farkı kapatabilir, ama şu an GPT-5 benim kullandığım en iyi yapay zekâ modeli.

GPT-5 güncellemesi ile ChatGPT arkadaşlık ruhunu kaybetti diye düşünüyorum, aktif bir kullanıcı olarak. Diğer her konuda öne geçtiği açık ama. Bence Gemini çok yakında geçer yine GPT'yi, objektif olmak gerekirse durum böyle.

GPT-5 güncellemesi ile ChatGPT arkadaşlık ruhunu kaybetti diye düşünüyorum, aktif bir kullanıcı olarak. Diğer her konuda öne geçtiği açık ama. Bence Gemini çok yakında geçer yine GPT'yi, objektif olmak gerekirse durum böyle.
Bana nedense çok samimi geldi GPT-5. Adammı seçiyor bu GPT?

GPT 4 GPT 5'e gore daha az abi derdi simdi kufur bile ediyor GPT 5. Sevdim.

OpenAI, yapay zeka devrini yarattı desek doğrudur. Ancak, burada yarıştığı kişi teknoloji devi. Google kendi itibarını zedelememek için ağır bir maddi yatırım yapabilir.

OpenAI, yapay zeka devrini yarattı desek doğrudur. Ancak, burada yarıştığı kişi teknoloji devi. Google kendi itibarını zedelememek için ağır bir maddi yatırım yapabilir.
İzlediğim ve okuduğum birkaç kaynak Google'ın yapay zeka alanında milyarlarca dolar yatıracağını söylüyor. Umarım Google'da büyük bir iş başarır.

Araya 1 tane sıkıştırayım o sohbet Full oyle gecer.
Denemem lazım bunu.