İzlediğim ve okuduğum birkaç kaynak Google'ın yapay zeka alanında milyarlarca dolar yatıracağını söylüyor. Umarım Google'da büyük bir iş başarır.
ChatGPT büyük bir olay yarattı dediğim gibi. Ama trilyon dolarlık şirkete kafa tutuyor. Google itibarı için canını dişine takar, yine de bir şey yapar.

GPT 5 ile birlikte halisülasyon görme miktarında artış olduğunu düşünüyorum ama bu hızlandığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok hızlandı lakin terminal komutları ve programlama işin içine girince Gemini hala çok avantajlı, daha hızlı ayrıca Android ile de oldukça entegre. Bu sebeble gerekmedikçe GPT'yi iş düşmüyor -yani benim için-

Ucube bir model olmuş 2 seçenek arasındaki soruları gereksiz inovatif :hehehe:

1755028050771.webp

Dosya Ekleri

• 1755027871651.webp
    1755027871651.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 54
Gemini hakkinda yorum yapamayacagim. Bugun bir konuda arastirma yapmasini istedigimde GPT-5 tek tek bir suru link dolasti ve hepsi nokta atisiydi. GPT-4 ile bu kadar detaya girdigini hatirlamiyorum. Samimiyet konusunda da kesin fark var. GPT-4 en sacma sorumu bile ovgu yagmuruna tutarken 5 direkt konuya giriyor.

@erdym, sadece alttaki AI yazısı sinir bozucu olabiliyor. O kısmı da kırpıyorum. :D

Bende Photoshop ile watermark kaldırıyorum onun dışı bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Zaten benim için ana hatları belirlemesi yeterli mesela gereksiz boşluk yaptığı yerleri falan ben zaten siliyorum.

Samimiyetini kaybetti GPT-5. 4o çok daha samimiydi. Yine de zeka olarak daha iyi olduğu için bir sorun görmüyorum. Tek isteğim artık halüsinasyon görmemesi. Sürekli bilgi uyduruyor.