BTM1907

Uzman
Merhaba, bilgisayarımda format atar atmaz ani takılmalar ve donmalar oluyor ve sebebi ekran kartından olduğuna inanmaya başladım. Çünkü format sonrası Windows otomatik driver yükledikten sonra ani takılmalar ve donmalar meydana geliyordu. Ve Windows üzerinden aramada DxDiag yazdım ve ekran bölümünden notlar kısmında sorun bulunamadı yazısı vardı. Bu da benim kafamı karıştırdı.

Ekran Alıntısı.webp

Ve CraftRise indirmek istediğim zaman mouse ani olarak çok fazla takılma yapıyordu. Ve Windows kısmına bile zor basabiliyorum. Aşağıdaki görselde mouse ani olarak takılıyor.

Ekran Alıntısı 2.webp

Bunun sebebi ve çözümü nedir yardım edebilir misiniz?

Yok hocam güvenli önyükleme "en az" şeklinde güvenli moda giriyorum.
Lütfen dediğim şekilde denermisin adım adım.
Belki çözüm olacaktır.

o işareti seçmenin anlamı, windows oturum açana kadar arkaplanda ekran kartınıza ait windows içerisindeki gpu driver'ı kurmasını engelliyor. Temiz kurulumu size bırakıyor.

Lütfen dediğim şekilde dener misin adım adım.
Belki çözüm olacaktır.

O işareti seçmenin anlamı, Windows oturum açana kadar arka planda ekran kartınıza ait Windows içerisindeki GPU Driver'ı kurmasını engelliyor. Temiz kurulumu size bırakıyor.

Hocam şu an dediğiniz gibi güvenli moda girdim sürücü kaldırdım ve Windows şu an otomatik driver yüklemedigi halde bilgisayarda hiçbir takılma olmuyor şimdi driver tekrar kuracağım.

Hocam sorun aynı düzelmedi.

Son düzenleme:
Güncel olmayan eski bir ekran kartı driver'ı kurarak deneyin olmazsa. Sanırım driver'dan kaynaklı bir soruna benziyor.
Driver kurmadığınızda kasılmanın olmadığını belirtmiştiniz.

Güncel olmayan eski bir ekran kartı Driver'ı kurarak deneyin olmazsa. Sanırım Driver'dan kaynaklı bir soruna benziyor.
Driver kurmadığınızda kasılmanın olmadığını belirtmiştiniz.

Evet hocam fakat nasıl bir eski driver kurayım 2020 yılındaki AMD driverini yüklesem bile sorun oluyordu.

Yardım edebilecek yok mu?

Evet hocam fakat nasıl bir eski driver kurayım 2020 yılındaki AMD driverini yüklesem bile sorun oluyordu.

Yardım edebilecek yok mu?
Hocam, ekran kartınızın driver'ını yüklemediğinizde DDU ile sıfırlarken bi raahatladığını söylemiştiniz.
Windows Günlükleri > Sistem ve Uygulama bölümlerinde hata veya uyarı mesajlarını kontrol etmenizi rica edeceğim.

Bir de sisteminize ait bilgileri paylaşır mısınız?
Bios da günceldir diye tahmin ediyorum.
Arka planda gereksiz uygulama ve antivirüs yazılımlarınız yoktur diye varsayıyorum.
Dot net, direct X güncellemeleri yüklü mü?

Sorun GPU kaynaklı mı yoksa başka bir donanım yüzünden mi onu anlamamız gerekiyor.

Hocam, ekran kartınızın Driver'ını yüklemediğinizde DDU ile sıfırlarken bir raahatladığını söylemiştiniz.
Windows günlükleri > sistem ve uygulama bölümlerinde hata veya uyarı mesajlarını kontrol etmenizi rica edeceğim.

Bir de sisteminize ait bilgileri paylaşır mısınız?
BIOS da günceldir diye tahmin ediyorum.
Arka planda gereksiz uygulama ve antivirüs yazılımlarınız yoktur diye varsayıyorum.

Sorun GPU kaynaklı mı yoksa başka bir donanım yüzünden mi onu anlamamız gerekiyor.

Hocam bu Windows günlükleri ayarlarda bulamadım.
BIOS güncel
Arka planda program çalıştırmıyorum.
Antivirüs programı yok sadece Windows Security var.

Hocam bu Windows günlükleri ayarlarda bulamadım.
BIOS güncel
Arka planda program çalıştırmıyorum.
Antivirüs programı yok sadece Windows Security var.
Windows arama kısmına, Olay Görüntüleyicisi yazın ve enter tuşuna basarak Olay Görüntüleyicisi açın.