Giriş
Bu programı bir video ile bulmuştum, OBS ile sorun yaşayınca denemeye karar verdim ve bayağı sevdim. O yüzden bir inceleme yapmaya karar verdim.
Bugün GPU Screen Recorder'ı inceleyeceğim:
Bu programı bir video ile bulmuştum, OBS ile sorun yaşayınca denemeye karar verdim ve bayağı sevdim. O yüzden bir inceleme yapmaya karar verdim.
Bugün GPU Screen Recorder'ı inceleyeceğim:
İnceleme
İlk olarak bu programın ne olduğundan başlayalım: GPU Screen Recorder, Linux için GPU'yu kullanarak ekran kaydı alan, ve Shadow Play'e benzeyen bir program. Ayrıca yayın yapma özelliğine de sahip. Programı Flatpak ile yükleyebiliyorsunuz. Hafif ve basit bir kullanıma sahip olması ile öne çıkan bir program.
Hafif ve basit olmasını ben bayağı beğendim. OBS kullanırken kodlamanın aşırı yüklenmesi ve video içinde donma gibi bir çok problem yaşıyordum, ayrıca arka planda bayağı sistem yiyordu. Ama bu program bayağı hafif ve sorun çıkartmıyor. Eğer düşük özellikleri olan bir sisteme sahipseniz önerdiğim bir program.
Basit olsa bile kayıtlarınız için kullanabileceğiniz güzel seçenekler mevcut, kalite, format, codec gibi şeyleri ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca ekranın hangi bölgesini nasıl kayıt edeceğinizi de ayarlayabiliyorsunuz. Absürt derecede fazla ayar yok, ama özel bazı şeylere gerek duymuyorsanız iş göreceğini düşünüyorum.
Güzel program ama eksileri de yok değil. Mesela programı sistem çubuğuna sabitleyemiyorsunuz, bunu yapmak için Kdocker ile sabitlemek zorunda kaldım. Başlangıçta başlaması için ayarlayamıyorsunuz, ama sistem ayarlarından bu halledilebilir. Ayrıca bazı ince ayarların olmaması sizi belki üzebilir.
Son değerlendirme
Eğer Linux kullanıyorsanız, kullanımı basit ve az sistem harcayan bir ekran kaydı programı arıyorsanız bu size göre bir program. Bazı şeyler eksik olmasına rağmen, problemsiz bir şekilde çalışması yüzünden denemenizi tavsiye ediyorum.
İncelememiz bu kadardı, herkese iyi günler diliyorum.
Son değerlendirme puanı:
7.5
Son düzenleme: