Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Giriş

Bu programı bir video ile bulmuştum, OBS ile sorun yaşayınca denemeye karar verdim ve bayağı sevdim. O yüzden bir inceleme yapmaya karar verdim.

Bugün GPU Screen Recorder'ı inceleyeceğim:

screenshot_2024-06-14_17-16-34.webp

İnceleme

İlk olarak bu programın ne olduğundan başlayalım: GPU Screen Recorder, Linux için GPU'yu kullanarak ekran kaydı alan, ve Shadow Play'e benzeyen bir program. Ayrıca yayın yapma özelliğine de sahip. Programı Flatpak ile yükleyebiliyorsunuz. Hafif ve basit bir kullanıma sahip olması ile öne çıkan bir program.

screenshot_2024-06-14_17-22-55.webp

Hafif ve basit olmasını ben bayağı beğendim. OBS kullanırken kodlamanın aşırı yüklenmesi ve video içinde donma gibi bir çok problem yaşıyordum, ayrıca arka planda bayağı sistem yiyordu. Ama bu program bayağı hafif ve sorun çıkartmıyor. Eğer düşük özellikleri olan bir sisteme sahipseniz önerdiğim bir program.

screenshot_2024-06-14_17-23-59.webp

Basit olsa bile kayıtlarınız için kullanabileceğiniz güzel seçenekler mevcut, kalite, format, codec gibi şeyleri ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca ekranın hangi bölgesini nasıl kayıt edeceğinizi de ayarlayabiliyorsunuz. Absürt derecede fazla ayar yok, ama özel bazı şeylere gerek duymuyorsanız iş göreceğini düşünüyorum.

screenshot_2024-06-14_17-24-29.webp

Güzel program ama eksileri de yok değil. Mesela programı sistem çubuğuna sabitleyemiyorsunuz, bunu yapmak için Kdocker ile sabitlemek zorunda kaldım. Başlangıçta başlaması için ayarlayamıyorsunuz, ama sistem ayarlarından bu halledilebilir. Ayrıca bazı ince ayarların olmaması sizi belki üzebilir.

Son değerlendirme

Eğer Linux kullanıyorsanız, kullanımı basit ve az sistem harcayan bir ekran kaydı programı arıyorsanız bu size göre bir program. Bazı şeyler eksik olmasına rağmen, problemsiz bir şekilde çalışması yüzünden denemenizi tavsiye ediyorum.

İncelememiz bu kadardı, herkese iyi günler diliyorum.

Son değerlendirme puanı:
7.5

Son düzenleme:
Güzel bir inceleme olmuş programı ilk defa duydum güzel gibi duruyor. Şu anda gpumda decoder olmadığı için GPU üzerinden ekran kaydı alamıyorum. Bu kayıt işlemini OBS'deki gibi işlemciden yapabiliyor mu? Yoksa tamamen GPU'dan mi besleniyor.

Güzel bir inceleme olmuş programı ilk defa duydum güzel gibi duruyor. Şu anda gpumda decoder olmadığı için GPU üzerinden ekran kaydı alamıyorum. Bu kayıt işlemini OBS'deki gibi işlemciden yapabiliyor mu? Yoksa tamamen GPU'dan mi besleniyor.

Programın açıklamasına göre sadece GPU kullanıyor.

Bunun Windows versiyonu çıksın. Doğru düzgün screen recorder yok bence. Nvidia ShadowPlay gibi ekran kartına yüklenen ve işlemciyi neredeyse hiç kullanmayan, özel bir kaydedici istiyoruz ama bunun Bandicam gibi olan halini istiyoruz. Oyun kayıtlarında dahi Nvidia ShadowPlay'den daha iyi sonuç verebilir.

Wayland destekliyor, doğrudan KMS'den görüntüyü alıyor yani Overhead çok az. Donanımsal video hızlandırma destekliyor. VA-API ile AMD ve Intel GPU'larda donanım hızlandırma kullanılabilir. NVIDIA konusunda emin değilim. Güzel uygulama, flatpak'da var