General5306
Uzman
1.000 TL'ye düşmüş. Bayağı da istiyordum, sizce değer mi? G29 da var.
Son düzenleyen: Moderatör:
Evrenin en iyi araba oyunu. Sim-cade olduğu için herkese hitap ediyor. G29 ile illa keyif almanız için full sim olmasına gerek yok. Pist yarışı için rakipsiz en iyi, en iyi prodüksiyonlu oyun. Pist yarışı için olmasa da en iyi oyun. Her türlü en üstünü. Mükemmel sesler, harika detaylar, manyak iyi renk paleti, süper sinematik görsellik, mükemmel customization, kültürleşmiş olması, online'ının sarması, Nordschleife, offff. Bayır domuzu yapan cinsten gerçekten.
Bilgisayara gelse diye 2 senedir bekliyorum ama nafile.
Tam sim olmasa bile pist bilimini anlayabileceğiniz, kafa yorabileceğiniz bir oyun.
Babamla 30 dakika kitlenip Gran Turismo 7 yarışı izlediğiimzi bilirim. Oyundan anlamayanı bile içine kitler. Cidden çok iyi. 1000 lira değil 5000 lira olsa alınır. Böyle bir deneyim paketi yok.
Elimde olsa pistleri masterlarım, Time Attack kasarım. Of ya.
Onlardan bariz iyi bir oyun. Burada iki farklı kulvar var. Gran Turismo 7 zaten tam teşeküllü bir sim değil. Gamepad'e de yakışan, simülasyon ve arcade mixupu kaliteli bir oyun. Bahsettiğin iki oyun da ful simülasyon.LeMans ve iRacing gibi oyunlar varken en iyi pist yarışı demek saçma, kötü oyun değil kesinlikle inanılmaz ancak en iyisi değil.
Hitabet ve genre farkı konusunda haklısın, Gran Turismo 7'nin bir simcade olarak gamepad optimizasyonu, görselliği ve genel prodüksiyon kalitesi muazzam. Zaten kötü oyun asla demedim. Ancak 'en iyi pist yarışı oyunu' tanımı yapıldığında işin içine sürüş dinamikleri, lastik fiziği, rekabetçi ortam ve yarış mekanikleri giriyor.Onlardan bariz iyi bir oyun. Burada iki farklı kulvar var. Gran Turismo 7 zaten tam teşeküllü bir sim değil. Gamepad'e de yakışan, simülasyon ve arcade mixupu kaliteli bir oyun. Bahsettiğin iki oyun da ful simülasyon.
Simülasyon olmasını istiyorsan evet, iki oyun da simülasyon tarafında daha iyi fakat simülasyon tarafında daha iyi olması onları daha iyi bir oyun yapmaz. iRacing'in fizikleri GT7'den iyi diyemezsin, çünkü iyilikten kasıt gerçeklik değil. Hitabet ve genre önemli burada.
Gran Turismo 7 genel kalite bakımından ve güncellik bakımından iki oyundan da iyi. iRacing hayvan gibi eskimiş bir oyun, LeMans ise fazlasıyla düşük bütçeli GT7 yanında.
@Ethem Efe, BeamNG drive Forza Horizon 6'dan iyi mi yani şimdi. Değil. Mantık aynı.
Bak yine aynı yere düşüyorsun.Ancak 'en iyi pist yarışı oyunu' tanımı yapıldığında işin içine sürüş dinamikleri, lastik fiziği, rekabetçi ortam ve yarış mekanikleri giriyor.
Onlardan bariz iyi bir oyun. Burada iki farklı kulvar var. Gran Turismo 7 zaten tam teşeküllü bir sim değil. Gamepad'e de yakışan, simülasyon ve arcade mixupu kaliteli bir oyun. Bahsettiğin iki oyun da ful simülasyon.
Simülasyon olmasını istiyorsan evet, iki oyun da simülasyon tarafında daha iyi fakat simülasyon tarafında daha iyi olması onları daha iyi bir oyun yapmaz. iRacing'in fizikleri GT7'den iyi diyemezsin, çünkü iyilikten kasıt gerçeklik değil. Hitabet ve genre önemli burada.
Gran Turismo 7 genel kalite bakımından ve güncellik bakımından iki oyundan da iyi. iRacing hayvan gibi eskimiş bir oyun, LeMans ise fazlasıyla düşük bütçeli GT7 yanında.
@Ethem Efe, BeamNG drive Forza Horizon 6'dan iyi mi yani şimdi. Değil. Mantık aynı.
Yazdıkların teoride mantıklı gibi duruyor ama pratikle uzaktan yakından alakası yok. İki oyunun fiziğine tam puan veririz demişsin ya, orada koptum zaten. Gran Turismo 7 dediğin oyun gamepad ile rahat oynansın diye arkada tonla asistle, basitleştirilmiş lastik dinamikleriyle çalışan bir sim-cade. iRacing ise pist sıcaklığından şasi esnemesine kadar saf matematik hesaplayan hardcore bir simülasyon. GT7 kendi kulvarında güzel olabilir ama iRacing ile yan yana koyup 'fizikleri kapışır' demek, go-kart arabasıyla Formula 1 aracını bir tutmaya benziyor.Bak yine aynı yere düşüyorsun.
En iyi pist yarış oyunu, en simülasyona yakın deneyim demek değil.
Trackmania United Forever, Forza Motorsport'tan 10 kat iyi bir yarış oyunu. Tam pist diyemesek de çok daha kaliteli, kült olduğu aşikar. Gran Turismo 5 de mesela Forza Motorsport'tan 10 kat iyi bir oyun.
Buradaki bakmamız gereken şey, oyunlar yapılırken ne hedeflenmiş, ne sunulmuş.
Gran Turismo 7, yüksek produüksiyonlu ve herkesi aynı kulvarda toplayıp yarış kültürü satmak isteyen bir yapım. Bunu iyi yapıyor mu, fevkalade iyi yapıyor. Her jenerasyonda bir gömlek atlata atlata mükemmel bir kültür inşa ettiler. Kendine has sim-cade mekanikleri onu rekabetçi kıldı. Bu denli online tarafı iyi beslenen, kültürü devam ettirilen, çok kaliteli bir yazılıma sahip olan, modifiye seçenekleri ve pist havuzu harika olan bir oyunun en iyi araba yarışı, pist yarışı oyunu olması çok doğru. iRacing yaptığı şeyi iyi yapıyor, doğru. Fakat eskidi. Çok çok eskidi. LeMans'ı falan hele oynayan insan mı var, popüler olmadıysa başarısızdır. iRacing popüler ama eski. Bugün iRacing'in yapmak istediğini iRacing yeni oyun çıkarsa çok daha iyi biçimde yapabilir. Subscription sistemiyle zaten albenisi sıfırlanıyor oyunun. Hitap ettiği kesim iyice daralıyor.
Nasıl karşılaştırma yapabiliriz.
İki oyunun farklarını kendi rakipleriyle kıyaslarız. Ona göre kalite çıkarımında bulunuruz.
Gran Turismo, simcade pist oyunu. Rakipleri kim, Project Cars (bitirildi), Grid.. İki oyundan da fizikleri iyi. Sim-cade olarak da daha iyi ve oturaklı.
iRacing, tamamen sim. Rakipleri kim, ACC, AC, Automobilista, rFactor flaan geilyor aklıma. Fizik konusunda en iyisi şüphesiz simler arasında.
İki oyuna da fizikleri açısından tam puana yakın puan verebiliriz.
Ama diğer faktörlere bakarsak, ses dizaynı, atmosfer, grafik kalitesi, güncellik, kültür vb.. Gran Turismo 90-0 öne falan geçiyor.
The Forest, Minecraft'tan iyi bir oyun mu? Tabi ki de değil. İmkansız. Aynı mantık.
Senin bağlam becerinde problem var gibi geldi. İki mesajdır aynı şeyi iletiyorum, 3 sene önceki chatbotlarla konuşuyor gibi hissettim. Kaç kere demem gerekiyor.İki oyunun fiziğine tam puan veririz demişsin ya, orada koptum zaten.
Bence alakayı kavrayacak bağlam ünitesi yok sende. Selametle dostum. Elma ile armut kıyası yok, elmalar arası kıyas ve armutlar arası kıyasadaki benzer karşılaştırma mekanikleri var. Minecraft'la iRacing'i mi kıyasladım okuma yazma diplomasını kim verdi eline senin?Trackmania ve Minecraft örnekleri ise zaten konumuzla tamamen alakasız, iyice elma ile armudu kıyaslamışsın.