Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Urass.0

Uzman
Dualboottan vazgeçtim ve Linux'u silmek istiyorum yan bilgisayarıma Dual boot yapacağım sistem geri yükleme ile geri dönülebilir mi ya da başka yapacak bir şey var mı? Disk yönetiminde GRUB'ın nereye kurulu göremiyorum bile. BIOS'ta sadece Windows Boot Manager ve SSD gözüküyor, Boot Manager'i en yukarı attığımda Ubuntu açılıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Yok ama yan bilgisayarımdan bir imaj bulabilirim.
O zaman olmadığını varsayarak:

Tekrar USB'den aynı şekilde elinizde olan dağıtımı boot edin. Yine terminalinizi açın ve:
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt update
sudo apt install -y boot-repair && boot-repair

Komutlarını sırasıyla girin.

1724585823912.webp

Açılan menüden Recommended repair'i seçin.

1724585915739.webp
EFI bölümünden GRUBX64.EFI isimli dosyayı sileceksin. Windows'da doğrudan EFI bağlamasını bilmiyorum maalesef. USB'nizde duruyorsa Linux ondan başlatıp EFI bölümünü bağlayıp silebilirsin. EFI bölümü FAT32(vfat) olur.

EFI bölümünden grubx64.EFI isimli dosyayı sileceksin. Windows'ta doğrudan EFI bağlamasını bilmiyorum maalesef. USB'nizde duruyorsa Linux ondan başlatıp EFI bölümünü bağlayıp silebilirsin. EFI bölümü FAT32(vfat) olur.

Bu işlem ne kadar sağlıklı peki? YouTube'dan bakarken hiçbir anlatım videosunu anlamadım hepsi farklı şeyler yapıyordu :D

Doğrudan. Windows'un EFI Bootloader'ini silmediğin sürece bilgisayarın açılır.

Ben onlara hiç dokunmadım ama belki silinmiştir gibime geliyor çünkü bilgisayarımda F12'ye basınca bir ekran açılıyor bu ekrandan boot u seçebiliyorum normal şartlarda oradan Windows Boot Manager'a basınca siyah ekran gelip gidiyor ve F12 ekranı geri açılıyor nerden anlarım :(

Doğrudan. Windows'un EFI Bootloader'ini silmediğin sürece bilgisayarın açılır.

Ve şu an Windows'a geçebiliyorum silmiş olmam anlamına gelir mi? Ama grup üzerinden girdim.

Ben onlara hiç dokunmadım ama belki silinmiştir gibime geliyor çünkü bilgisayarımda F12'ye basınca bir ekran açılıyor bu ekrandan boot u seçebiliyorum normal şartlarda oradan Windows Boot Manager'a basınca siyah ekran gelip gidiyor ve F12 ekranı geri açılıyor nerden anlarım :(

Ve şu an Windows'a geçebiliyorum silmiş olmam anlamına gelir mi? Ama grup üzerinden girdim.
Grub üzerinden girdiysen silinmemiştir tabii.

USB ile livecd'yi boot et, bir terminal açıp lsblk komutunun çıktısını paylaş, adım adım anlatalım.