Yanlış bilgi: Operatör şirketleri kişilerin yaptığı görüşmeleri dinlemez. Sadece bir suç kapsamında adli makamlarca alınan dinleme kararı sonrası o suça yönelik olarak kolluk (polis) tarafından dinleme yapılabilir.
Özellikle elinde kulaklıkla biri dinlemiyor. Çok fazla işaretli sözcükler var şifreli veya şifresiz olabilecek, onlar takılıyor ve inceleme geçiriyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, dinlemiyorlar. Cart curt denildiği zaman dinleniyor, incelemeye alınıyorsunuz gibi şeyler şehir efsanesi. Öncelikle şunu bilmek lazım, GSM operatörleri (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom) kendi başlarına, ticari amaçla veya keyfi olarak sizi asla dinleyemezler. Bu sadece bir şirket politikası değil, doğrudan anayasal bir zorunluluk.

MADDE 22- (Değişik: 3/10/2001-4709/7 md.)

Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin gizliliği esastır.

Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, karar kendiliğinden kalkar.

İstisnaların uygulanacağı kamu kurum ve kuruluşları kanunda belirtilir.

Evet yasalara da uyulmasıyla tanınan bir ülkeyiz. Hatta adaletin üstün olduğu da söylenebilir. :) Dilerseniz deneyebilirsiniz. Ciddi bir görüşme esnasında ciddi ciddi konuşarak belli planlardan bahsediniz ve sonucu bildiriniz. (Bu arada normalde öyle olması gerektiğine dair bir itirazım veya yorumum yok fakat öyle olmadığını içten içe birçoğumuz biliyoruzdur sanırım.)

Anayasada yazıyor. Sonrasında da kişisel verilerin korunması kanunu var.

Anayasa Madde 38/6: "Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez." Bu en üst maddedir ve tartışmaya kapalıdır.

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Madde 217/2: "Yüklenen suç, hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir." der. Yani "hukuka aykırı" ise ispat gücü sıfırdır.

İsteyen dava açsın, bir sonuca varmaz. Ayrıca neyi deneyeyim, psikopat mıyım ben? Telefonda insanlarla terör saldırısı mı konuşuyorum? Zaten bu tarz konularla ilişkin varsa mahkeme kararı da vardır ki seni dinlerler. Hakkında bir mahkeme kararı varsa, illegal bir durumla ilişkin varsa dinlenebilirsin. Siber suçlar vs. birçok durum olabilir. Normal durumlarda böyle bir durum mümkün değil. İnsanların işi gücü yok, normal vatandaş kim hakkında ne konuşuyor ona mi bakacak?

Anayasada yazıyor. Sonrasında da kişisel verilerin korunması kanunu var.

Anayasa Madde 38/6: "Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez." Bu en üst maddedir ve tartışmaya kapalıdır.

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) Madde 217/2: "Yüklenen suç, hukuka uygun bir şekilde elde edilmiş her türlü delille ispat edilebilir." der. Yani "hukuka aykırı" ise ispat gücü sıfırdır.

İsteyen dava açsın, bir sonuca varmaz. Ayrıca neyi deneyeyim, psikopat mıyım ben? Telefonda insanlarla terör saldırısı mı konuşuyorum? Zaten bu tarz konularla ilişkin varsa mahkeme kararı da vardır ki seni dinlerler. Hakkında bir mahkeme kararı varsa, illegal bir durumla ilişkin varsa dinlenebilirsin. Siber suçlar vs. birçok durum olabilir. Normal durumlarda böyle bir durum mümkün değil. İnsanların işi gücü yok, normal vatandaş kim hakkında ne konuşuyor ona mi bakacak?
Bahsettiğim konu 'dinleme' değildi zaten, 'fişleme' idi. İkisi bambaşka şeyler. Moderatörlerden de mesajların silinmesini rica ettim, henüz sonuçlanmadı.