GTA 4 vs Mafia 2

• GTA 4

• Mafia 2

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Rogue

Uzman
İki yakın dönemde çıkmış, iki efsane oyun. Sizin favoriniz hangisi? Zor soru ama ben Mafia 2 diyeceğim sanırım. Hikayesi, hikaye anlatımı, karakterleri bana göre GTA 4'ten daha üst seviyede. Gerçekçilik olarak da daha iyi. Fiziklerden bahsetmiyorum, araç sürerken hız limitini aştığınızda polisin peşinize takılıp ceza yazması, arandığınızda kurtulmak için gidip aracın plakasını değiştirmeniz gerekmesi gibi detaylar oyunda immersive hissini arttırıyor. Ama bence ikisi de zamanın ötesinde oyunlar hala da açıp oynanabilirler.

İki yakın dönemde çıkmış, iki efsane oyun. Sizin favoriniz hangisi? Zor soru ama ben Mafia 2 diyeceğim sanırım. Hikayesi, hikaye anlatımı, karakterleri bana göre GTA 4'ten daha üst seviyede. Gerçekçilik olarak da daha iyi. Fiziklerden bahsetmiyorum, araç sürerken hız limitini aştığınızda polisin peşinize takılıp ceza yazması, arandığınızda kurtulmak için gidip aracın plakasını değiştirmeniz gerekmesi gibi detaylar oyunda immersive hissini arttırıyor. Ama bence ikisi de zamanın ötesinde oyunlar hala da açıp oynanabilirler.

Mafia 2 daha iyi. Hikaye ve atmosfer olarak net önde.

GTA 4 yeryüzünden en berbat portlanan oyunlardan biri, şu an Mafia 2'yi sorunsuz oynarsınız ama GTA 4 için aynı şeyi söyleyemiyorum. GTA 4 hikaye açısından iyi ama o karamsar atmosferi insanı boğuyor. Araba sürmek gerçekçi, ancak eğlenceli değil. Bitirdiğimde ruhum kararmıştı.

Mafia 2 bambaşkadır. Hikayesi, atmosferi, karakterleri, müzikleri... Hele kar yağdığı zaman eski Jazz müzikleriyle şehirde arabayla gezmek bile bambaşka ama teknik anlamda GTA 4'e göre daha hantal bir oynanışa sahip. O da oyunun geçtiği zamanı baz alırsak gayet normal diyebiliriz.

35ecb5a576e4057354e6afb15563f274.gif

GTA 4 hala optimizasyon özürlüsü olduğu için Mafia 2. Dün bir indirip oynayayım dedim, optimizasyondan adamakıllı oynamadım. Bir türlü düzeltmiyorlar.

Mafia 2. hikayesi daha iyi bana göre. Atmosferi güzel. Mekanikleri de güzel. GTA 4 araba sürerken bile zevkli gelmemişti bana.