Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARDACD

Yetkin
Selam, maalesef şu an oyun WD Black 500GB 7200RPM 2.5" HDD'ye kurulu fakat yakında SSD almayı düşünüyorum (Kesin değil yüksek ihtimalle alamayacağım). Ve ben kendi bilgisayarımda çok nadir drop ile 15-25 FPS GTA V oynayabiliyorum. Fakat bütün oyun zevkimi elimden alan bir sorun var: Dokular geç yükleniyor, ve bu dokuların geç yüklenmesi bazen polislerden kaçarken vb. şeylerde aracı kullanmama tam bir engel, çünkü yolu göremiyorum. Nerede gittiğimi bilmiyorum ve sürekli aracı çarpıyorum. Yani anlayacağınız bu dokuların geç yüklenmesi çok sinir bozucu. Ben bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD okuma ve yazma hızlarını test edip fotoğrafını atabilir misin? Muhtemelen yavaş olduğundan böyledir diye düşünüyorum.
HDD okuma ve yazma hızlarını test edip fotoğrafını atabilir misin? Muhtemelen yavaş olduğundan böyledir diye düşünüyorum.

Çözüm
Selam, maalesef şu an oyun WD Black 500GB 7200RPM 2.5" HDD'ye kurulu fakat yakında SSD almayı düşünüyorum (Kesin değil yüksek ihtimalle alamayacağım). Ve ben kendi bilgisayarımda çok nadir drop ile 15-25 FPS GTA V oynayabiliyorum. Fakat bütün oyun zevkimi elimden alan bir sorun var: Dokular geç yükleniyor, ve bu dokuların geç yüklenmesi bazen polislerden kaçarken vb. şeylerde aracı kullanmama tam bir engel, çünkü yolu göremiyorum. Nerede gittiğimi bilmiyorum ve sürekli aracı çarpıyorum. Yani anlayacağınız bu dokuların geç yüklenmesi çok sinir bozucu. Ben bu sorunu nasıl çözerim?
HDD'ye kurulu olduğu için yüksek ihtimal.

Yazmak istemezdim ama benim de sistemim çok iyi bir sistem değil. Oyunu HDD kurup oynamıştım bir ara. 30 FPS alıyordum bende arkada program çalıştırmadan. Dokular bende de geç yükleniyordu. Tamamen HDD ile alakalı diye düşünüyorum. Aynı PC olan arkadaşım SSD alıp ona kurdu. Benimkinden daha kısa sürüyordu doku yüklenmesi ve FPS daha iyiydi drop yemiyordu.

Bana göre GTA V eski bir oyun ve 7200 RPM iyi bir ön belleğe sahip HDD ile GTA 5 fazla sıkıntı olmadan oynanır (nereden biliyorum zira bende GTA 5 HDD'ye yüklü) bence HDD aşırı dolu ve/veya sorunlu olabilir. (hdd lerin arada bakıma ihtiyacı var)

Ekran Görüntüsü (19).webp

Bana göre GTA V eski bir oyun ve 7200 RPM iyi bir ön belleğe sahip HDD ile GTA 5 fazla sıkıntı olmadan oynanır (nereden biliyorum zira bende GTA 5 HDD'ye yüklü) bence HDD aşırı dolu ve/veya sorunlu olabilir. (HDD'lerin arada bakıma ihtiyacı var.

Benim laptopun bakım vakti gelmiş zaten aşırı ısınıyor artık. Bir temizliyim bari.

Selam, maalesef şu an oyun WD Black 500GB 7200RPM 2.5" HDD'ye kurulu fakat yakında SSD almayı düşünüyorum (kesin değil yüksek ihtimalle alamayacağım). Ve ben kendi bilgisayarımda çok nadir drop ile 15-25 FPS GTA V oynayabiliyorum. Fakat bütün oyun zevkimi elimden alan bir sorun var: Dokular geç yükleniyor, ve bu dokuların geç yüklenmesi bazen polislerden kaçarken vb. şeylerde aracı kullanmama tam bir engel, çünkü yolu göremiyorum. Nerede gittiğimi bilmiyorum ve sürekli aracı çarpıyorum. Yani anlayacağınız bu dokuların geç yüklenmesi çok sinir bozucu. Ben bu sorunu nasıl çözerim?

Aynı sorun bende de var ve bende HDD kulkanıyorum maalesef sorun HDD kaynaklı.