Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ARDACD

Yetkin
Selam, maalesef şu an oyun WD Black 500GB 7200RPM 2.5" HDD'ye kurulu fakat yakında SSD almayı düşünüyorum (Kesin değil yüksek ihtimalle alamayacağım). Ve ben kendi bilgisayarımda çok nadir drop ile 15-25 FPS GTA V oynayabiliyorum. Fakat bütün oyun zevkimi elimden alan bir sorun var: Dokular geç yükleniyor, ve bu dokuların geç yüklenmesi bazen polislerden kaçarken vb. şeylerde aracı kullanmama tam bir engel, çünkü yolu göremiyorum. Nerede gittiğimi bilmiyorum ve sürekli aracı çarpıyorum. Yani anlayacağınız bu dokuların geç yüklenmesi çok sinir bozucu. Ben bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HDD okuma ve yazma hızlarını test edip fotoğrafını atabilir misin? Muhtemelen yavaş olduğundan böyledir diye düşünüyorum.
Benim laptopun bakım vakti gelmiş zaten aşırı ısınıyor artık. Bir temizliyim bari.

Bende temizleyeceğim ama o kasadaki menteşe kısmı...

IMG_20240121_215810.webp

🥲(Bilgisayarın fanları bile çalışmıyor belki temizlesem çalışacak ama işte içini açamam ki.)

Bu değerler benim 1TB HDD de sıralı okuma-yazma da 250mb/snin üstünde rastgele okuma 2mb/s üstünde ve kullandığım HDD ile GTA 5'i fazla sıkıntı olmadan oynayabiliyorum.

O nasıl bir HDD hocam çok güzel değerler hatta SSD'ler ile yarışır değerler.

O nasıl bir HDD hocam çok güzel değerler hatta SSD'ler ile yarışır değerler.

WD20EZBX tanesi 850TL 2 tane almıştım yaklaşık 1 yıl önce tabii şimdi 2000TL olmuş

Not: Yalnız kapasiteyi düzelteyim 2TB'lık bir HDD

Geçmiş bir bilgi; HDD alırken kapasite yüksek, plaka sayısı en az HDD terchi edilmeli bu sıralı okuma yazmada çok ciddi yükselişi beraberinde getiriyor. Birçok kişi HDD alırken plaka sayısını dikkate almaz. Mesela benim aldığım bu 2TB'lık HDD (tek plaka) başka bir deyişle 2TB kapasiteyi tek plakaya sığdırmayı bu HDD de başarmışlar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün akşam Windows'tan "sürücüleri en iyi duruma getir" özelliğini kullandım ve yaklaşık 2 buçuk - 3 saatte işlem tamamlandı ve bilgisayarı tamamen kapattım (Shift ile yani). Ve bu sabah CrystalDiskMark testi sonucu böyle oldu;

CrystalDiskMark_20240122084259.webp

Sizce sorunum düzelmiş midir?

Arkadaşlar dün akşam Windows'tan "sürücüleri en iyi duruma getir" özelliğini kullandım ve yaklaşık 2 buçuk - 3 saatte işlem tamamlandı ve bilgisayarı tamamen kapattım (Shift ile yani). Ve bu sabah CrystalDiskMark testi sonucu böyle oldu;

Eki Görüntüle 12424

Sizce sorunum düzelmiş midir?

Fark eder, fakat bu oyunlarda doku yüklemesindeki sorunun başka nedeni Windows'un HDD de yüklü olması tabii benim oyunlar hem hızlıbir HDD de yüklü, hem de Windows kurulu değil. Window Defender bile hiç tahmin etmediğiniz bir anda işlem yapıyor olabilir veya başka uygulamalar, sizin o an oyun oynadığınızı düşünün zaten bu direkt doku yüklemede gecikmeye neden olacak. Fakat laptop olduğuna göre 2. bir HDD takma şansı da yoktur. Mümkün olan en temiz ve hafif yani HDD'yi en az kullanan bir Windows kullanmanızın faydası olacaktır. Arka planda çalışan her uygulama HDD'yi kullanabilir.

Fark eder, fakat bu oyunlarda doku yüklemesindeki sorunun başka nedeni Windows'un HDD de yüklü olması tabii benim oyunlar hem hızlıbir HDD de yüklü, hem de Windows kurulu değil. Window Defender bile hiç tahmin etmediğiniz bir anda işlem yapıyor olabilir veya başka uygulamalar, sizin o an oyun oynadığınızı düşünün zaten bu direkt doku yüklemede gecikmeye neden olacak. Fakat laptop olduğuna göre 2. bir HDD takma şansı da yoktur. Mümkün olan en temiz ve hafif yani HDD'yi en az kullanan bir Windows kullanmanızın faydası olacaktır. Arka planda çalışan her uygulama HDD'yi kullanabilir.

Hocam zaten Defender yok ve ek olarak ognitorenks kullanıyorum. Yani HDD'yi arka planda kullanan bir şey yok. Buna rağmen hala sorunum çözülmedi. Alakasız bir şekilde ben hiç müdahale etmeden konu çözüldü olarak işaretlenmiş ama sorun devam ediyor.

Hocam zaten Defender yok ve ek olarak ognitorenks kullanıyorum. Yani HDD'yi arka planda kullanan bir şey yok. Buna rağmen hala sorunum çözülmedi. Alakasız bir şekilde ben hiç müdahale etmeden konu çözüldü olarak işaretlenmiş ama sorun devam ediyor.

Ben 5400RPM bir HDD ile oyunu sorunsuz oynayabiliyorum sorun HDD kaynaklı olmayabilir sizde.