GTA 5 Enhanced, Heist sırasında oyun aynı yerde "ERR_GFX_STATE" hatası verip çöküyor

Makaleler
17
Kardeşimle heist yapıyoruz, oyunun hep aynı yerinde oyun çöküyor. Çok iyi ilerlerken birden "ERR_GFX_STATE" hatası alıyorum. 3 kere baştan başladık, üçünde tam olarak aynı yerde çöktü. Sorunun kaynağı ne olabilir? Oyunu Epic Games üzerinden oynuyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6800 16 GB
RAM: 32 GB (2x16) DDR4-3200 CL16
Anakart: Gigabyte B550 Eagle
Güç kaynağı: Cooler Master GX Bronze 750W
SSD: Kioxia Exceria Heatsink 1TB NVMe

Son düzenleme:
Buradakini tek tek deneyin hocam.

@Xbox 360E hocam, attığınız konuda yazanları uyguladım ve DDU ile temiz kurulum bile yaptım ancak tekrar aynı yerde oyun çöktü. 4 defa aynı soygunu yaptık, çok can sıkmaya başladı durum.

Ayarları düşürün, V-Sync ile sabitlemeyi deneyin. Mümkünse başka ekran kartı sürümleri deneyin. Bellek sızıntısından kaynaklı sorun diye hatırlıyorum.

Ayarları düşürün, V-Sync ile sabitlemeyi deneyin. Mümkünse başka ekran kartı sürümleri deneyin. Bellek sızıntısından kaynaklı sorun diye hatırlıyorum.
Ayarları değiştirmeyi denedim, FPS sabitlemeyi denedim, farklı ekran kartı sürümleri denedim. Rastgele olan bir durum değil, tamamen aynı yerde çöküyor oyun. Oyunu silip yüklemeyi de deneyeceğim ancak bundan mı kaynaklı olduğundan emin olmam lazım önce.

Hocam oyunu kaldırmadan... Tek oynadığınız da çöküyor mu oyun?

Daha önce Undervolt ya da overclock yaptınız mı?

• Oyunun kurulu olduğu yere gelin ve sga başlayan bir dosya göreceksiniz, örnek; "sga_vulkan_final_init.dat" gibi onu silin.
  • Oyun ayarlarından Grass Quality = 0 ve Tessellation = Normal yapın. Oyun ayarlarından DirectX11 olarak ayarlayın Graphic API kısmını.
  • Epic Games'de oyun başlatma ayarlarına şunları yapıştırın;
    • Kod:
      -dx11 -disableHyperthreading -ignoreDifferentVideoCard -nomemrestrict -norestrictions

Daha önce Undervolt ya da overclock yaptınız mı?
Evet yaptım ancak ilk çökmeden sonra belki sorun bundan kaynaklıdır diyerekten varsayılana aldım.

Şimdi yapıyorum, yarın tekrar oynadığımda sonuçları yazarım hocam.

Hocam bu bende GT730 ekran kartımla oynarken oluyordu. Sırf driver güncellenmediği için bu hatayı alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…