Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nisaa

Üstün
Makaleler
3
Selam arkadaşlar,

MSI Afterburner üzerinden bütün FPS ve framerate ayarlarını göster'e tıkladım ama oyunda bana sadece FPS değerinin yanında ms değerini gösteriyor. GTA 5 roleplay sunucusunda anlık takılmalar yaşayabiliyorum, ms değeri genelde 20 ve civarlarında geziniyor. Sanırım hiç 30 ve yukarısını görmedim diye hatırlıyorum, en fazla 26 falan görmüşümdür. Bu arada ben sabit 50 FPS oynuyorum güç kaynağımdan dolayı ve drop yediğimde FPS 40 civarı oluyor sonra tekrar 50'ye sabitliyor kendini. Değerlerim normal mi? Ms değerimde sorun vardı ve %0.1 FPS'i nasıl görebilirim? MSI Afterburner ana menüsünde analiz ekranında kategori olarak çıkıyor fakat geçmişi göstermiyor.

Yanlış anlaşılmasın, ms değerimin normal mi ve %0.1, %1 FPS değerlerini nasıl kontrol edeceğim diye soruyorum. Başlık değişmiş. Bir de anlık drop neden kaynaklı olabilir acaba? Ben %0.1 FPS'den şüpheleniyordum ama RivaTuner'dan kontrol edemiyorum.

• Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 580 4 GB
  • İşlemci: Intel Core i5 3350P
  • RAM: Kingston CL11 DDR3 1600 MHz 8x2 (Toplam 16 GB)
  • PSU: ATX-400 (Marka belirtilmemiş, 12V kanalı 264 Watt, ileride değiştireceğim)
  • Kasa: Markasını bilmiyorum (3x 90mm mavi LED fan, 1x egzoz fanı mesh kasa)
  • CPU Soğutma: Dark Freezer X123
  • SSD:
    • Turbox 256 GB SATA2
    • Fury 256 GB SATA2

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,

MSI Afterburner üzerinden bütün FPS ve framerate ayarlarını göster'e tıkladım ama oyunda bana sadece FPS değerinin yanında ms değerini gösteriyor. GTA 5 roleplay sunucusunda anlık takılmalar yaşayabiliyorum, ms değeri genelde 20 ve civarlarında geziniyor. Sanırım hiç 30 ve yukarısını görmedim diye hatırlıyorum, en fazla 26 falan görmüşümdür. Bu arada ben sabit 50 FPS oynuyorum güç kaynağımdan dolayı ve drop yediğimde FPS 40 civarı oluyor sonra tekrar 50'ye sabitliyor kendini. Değerlerim normal mi? Ms değerimde sorun vardı ve %0.1 FPS'i nasıl görebilirim? MSI Afterburner ana menüsünde analiz ekranında kategori olarak çıkıyor fakat geçmişi göstermiyor.

Yanlış anlaşılmasın, ms değerimin normal mi ve %0.1, %1 FPS değerlerini nasıl kontrol edeceğim diye soruyorum. Başlık değişmiş. Bir de anlık drop neden kaynaklı olabilir acaba? Ben %0.1 FPS'den şüpheleniyordum ama RivaTuner'dan kontrol edemiyorum.

• Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 580 4 GB
  • İşlemci: Intel Core i5 3350P
  • RAM: Kingston CL11 DDR3 1600 MHz 8x2 (Toplam 16 GB)
  • PSU: ATX-400 (Marka belirtilmemiş, 12V kanalı 264 Watt, ileride değiştireceğim)
  • Kasa: Markasını bilmiyorum (3x 90mm mavi LED fan, 1x egzoz fanı mesh kasa)
  • CPU Soğutma: Dark Freezer X123
  • SSD:
    • Turbox 256 GB SATA2
    • Fury 256 GB SATA2
GTA5’de çok gereksiz ayarlar var. Örneğin gelişmiş seçenekler kısmında uzak mesafedeki nesneleri belirgenleştiren ayar işe yarıyor aslında ama tüm bilgisayarlarda FPS’te çok ciddi bir fark yaratıyor. O ayarı yarısına falan düşürürseniz veya çeyreğe düzelecektir. Aynı zamanda bir ayar daha vardı ama o ayardan 2 farklı şekilde olduğu için yanlış bilgi vermeyeyim.

GTA 5'te çok gereksiz ayarlar var. Örneğin gelişmiş seçenekler kısmında uzak mesafedeki nesneleri belirgenleştiren ayar işe yarıyor aslında ama tüm bilgisayarlarda FPS'te çok ciddi bir fark yaratıyor. O ayarı yarısına falan düşürürseniz veya çeyreğe düzelecektir. Aynı zamanda bir ayar daha vardı ama o ayardan 2 farklı şekilde olduğu için yanlış bilgi vermeyeyim.

Hocam sanırım yanlış anladınız. Moderatör arkadaş başlığı değiştirmiş biraz yanlış anlaşılmaya müsait. Benim FPS ile sorunum yok zaten bilerek 50'ye sabitledim çünkü tam güçteyken PSU coil whine sesi çıkartıyor en sonunda besleyemeyince bilgisayarı kapatıyor.

Benim sorum ms değerimin normal olup olmaması? Bir de %0.1 ve %1 FPS'i görmek istiyorum anlık düşüş yaşadığım için. 20-29 ms ile gecikme mi yaşıyorum diye soruyorum.

Akşam oyuna girince o ayarı düşürmeyi denerim ama tahminimde zaten düşükte olacaktır, ayarlarımı en düşüğe yani normale çekmiştim ama yine de bakarım.

Sorunum bu.

Hocam sanırım yanlış anladınız. Moderatör arkadaş başlığı değiştirmiş biraz yanlış anlaşılmaya müsait. Benim FPS ile sorunum yok zaten bilerek 50'ye sabitledim çünkü tam güçteyken PSU coil whine sesi çıkartıyor en sonunda besleyemeyince bilgisayarı kapatıyor.

Benim sorum ms değerimin normal olup olmaması? Bir de %0.1 ve %1 FPS'i görmek istiyorum anlık düşüş yaşadığım için. 20-29 ms ile gecikme mi yaşıyorum diye soruyorum.

Akşam oyuna girince o ayarı düşürmeyi denerim ama tahminimde zaten düşükte olacaktır, ayarlarımı en düşüğe yani normale çekmiştim ama yine de bakarım.

Sorunum bu.

Pardon sizde gözükmüyormuş. OSD de göster yaptınız mı?
Alttaki resim gibi yapmalısınız.
Desktop Screenshot 2024.09.04 - 18.05.14.93.webp

MSI Afterburner silip tekrar yükleyin. OSD menüsü tikli olsun sadece. Bende böyle grafikli gözükmüyor çünkü. Direk değer yazıyor.
Olmadı ki. Yine göstermiyor.

Arkadaşlar şimdi baktım analiz kısmından bakınca ms değerleri anlık uçuyormuş. Yani, 30-50-20 arası değişebiliyor hatta biraz daha yüksek değerlere çıkabiliyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
GTA 5'te denedim, sürekli anlık drop yedim. Oynanmayacak derecede değil ama %0.1 FPS düşüyor ve anlık donmalar oluyor. Nasıl düzeltirim bilmiyorum ama değerleri nasıl göreceğimi öğrenmiş oldum, teşekkürler.