Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
22
Yer
Cordis Die
Merhaba, iyi forumlar. Oyun ayarlarım full + full seviyesinde, her şey Ultra'da. Bu noktada 150-200 arası FPS alıyorum fakat Armoury Crate ve görev yöneticisi üstünde GPU kullanımı %1 yazıyor, anlayamadım. Yanlış mı gösteriyor? Dahili GPU ile oynasam herhalde bu ayarlarda bu FPS değerlerini alamam diye tahmin ediyorum. 4060 mobil kartım var. Arada bir drop giriyor bu arada. FPS 70-80'lere düşüp, 2-3 saniye sonra tekrar 150-200 arasına çıkıyor.

gpu1.webp

gpu2.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Değerler anlık değilse %0 kullanım için ekran kartı frekansının 2250 MHz olacağını hiç sanmıyorum. Drop sorunun kaynağı da muhtemelen GTA V'in sıkıntılı olması. Oyunu 144 FPS'e sabitleyip deneyin.
Afterburner ile test edip sonuçları paylaşacağım sizle.
Test ederken ekran kartının ne kadar güç tükettiğine de bakar mısın? Kullanımı %0 gösterse dahi güç tüketimi fazlaysa kafana takacağın bir durum olmaz.
Boştayken kaç göstermesini bekliyorsunuz?
Yani sence gerçekten oyunu kapatıp gpu kullanımının fotoğrafını mı çektim Utku, böyle mi düşündün yani?

Afterburner'ın içerisindeki Rivatuner yazılımıyla bakar mısınız bir de?
Hocam dikkat ettim de, diğer oyunlarda bir problem yok, yalnızca GTA 5'de kullanımı 0 ya da 1 gösteriyor. Afterburner ile test edip sonuçları paylaşacağım sizle.

Yani sence gerçekten oyunu kapatıp GPU kullanımının fotoğrafını mı çektim utku, böyle mi düşündün yani?

Hocam dikkat ettim de, diğer oyunlarda bir problem yok, yalnızca GTA 5'te kullanımı 0 ya da 1 gösteriyor. Afterburner ile test edip sonuçları paylaşacağım sizle.

Oyunu alta atınca da fark ediyor. FPS monitör tarzı program ile anlaşılır.

Değerler anlık değilse %0 kullanım için ekran kartı frekansının 2250 MHz olacağını hiç sanmıyorum. Drop sorunun kaynağı da muhtemelen GTA V'in sıkıntılı olması. Oyunu 144 FPS'e sabitleyip deneyin.
Afterburner ile test edip sonuçları paylaşacağım sizle.
Test ederken ekran kartının ne kadar güç tükettiğine de bakar mısın? Kullanımı %0 gösterse dahi güç tüketimi fazlaysa kafana takacağın bir durum olmaz.

Çözüm
Değerler anlık hocam, salise oynamıyor.
Düzeltme.

Afterburner'ın içerisindeki Rivatuner yazılımıyla bakar mısınız bir de?
Riva'da görüntüledim ve bir problem yok sanırım, kullanım %40-80 arası falan gidip geliyor.

77.9 gösteriyor çektiği gücü. Drop sorunu için ise V-Sync ile birlikte 144 Hz'ye sabitledim, biraz da olsa takılmalar azaldı.

77.9 gösteriyor çektiği gücü.
GTA V için kabul edilebilir bir güç seviyesi. Bir sorun gözükmüyor.
Drop sorunu için ise V-Sync ile birlikte 144 Hz'ye sabitledim, biraz da olsa takılmalar azaldı.
Oyun yüksek FPS değerlerine ulaşınca drop girmeye başlıyor. Takılmalar hâlâ can sıkıcı bir durumdaysa farklı bir konu açabilirsin.

FPS gayet iyi, bu şey gibi saatte 300km hızla gidiyorsun ve altında zaten bu hızı yapacak özelliklere sahip araç olması gerekli fakat moturun 1000CC olduğu yazıyor vesair. İstersce 50CC yazsın! No problem.
RX 6800 de GTA 5 yer yer %20 GPU kullanımına düşüyor tabii FPS de buna bağlı olarak düşüyor.

GTA V için kabul edilebilir bir güç seviyesi. Bir sorun gözükmüyor.

Oyun yüksek FPS değerlerine ulaşınca drop girmeye başlıyor. Takılmalar hâlâ can sıkıcı bir durumdaysa farklı bir konu açabilirsin.
Teşekkür ederim hocam, bu arada MHz değerini tekrar kontrol ettiğimde dibi görüp, ardından yükseldiğini görüyorum. Ama dediğim gibi, Rivatuner'de görüntülediğim zaman değerler standart ve sorunsuz görünüyor. Anlamadığım, neden A.Crate ve görev yöneticisinde 1 gözüktüğü.