GTA 6 Netflix'te dublaj seçeneği veya Türkçe alt yazı seçeneği mevcut olmayacak

Herkesin fikri kendine tabii, “Türk düşmanı” olduğunu düşünmeniz de sizin görüşünüz. Benim takıldığım nokta şu: Bir şirketin yıllardır Türkçe dil desteği vermemesi kesinlikle eleştirilebilir ama bunu doğrudan düşmanlık olarak yorumlamak için biraz daha somut bir şey gerekir. Rockstar'ın Türkçe desteği konusunda bugüne kadar sınıfta kaldığı ortada; özellikle GTA 6 gibi bir oyunda en azından Türkçe altyazı beklemek gayet doğal. Türk çalışanların bu konuyu yöneticilerle konuşması da bence yapılabilecek en mantıklı şeylerden biri. Sonuçta mesele Rockstar'la kavga etmek değil, yıllardır oyuncuların kullandığı çok basit bir talebi şirketin artık ciddiye almasını sağlamak. Bence “Türk düşmanı mısınız?” demekten çok “Türkçe desteği neden hâlâ yok?” diye sormak çok daha zor cevaplanacak bir soru.

Bir dandirik video için başka platforma para verecek kadar kendime olan saygımı yitirmedim.

Oyunda Türkçe olmamasını bir yere kadar anlarım fakat Netflix’te Türkçe olmaması çok saçma. Netflix ekibi zaten bir çok filmde Türkçe alt yazı sunuyor. Rockstar’ı geçtim Netflix’in bunu eklemesi gerekirdi, o kadar filme eklerken yarım saatlik bir içerikte olmaması çok saçma.

Aman yapma reis yakarsın şirketi. Bunlar nasıl bunun altından kalkar?
Olayı her şeyde böyle cimere taşıyanlar yüzünden en sonunda oyun yasaklanacak. Zaten hali hazırda oyun yasasıyla başımız dertte.

Ben oyuna ısrarla Türkçe gelmemesinin sebeplerinden birinin GTA5 zamanı ARAL game ile yaşanan anlaşmazlık olduğunu düşünüyorum. Detayları tam anlamıyla bilmiyoruz ancak Rockstar’ın güvenini sarsan bir durum yaşandıysa belki de bu yüzden tekrar yanaşmak istemiyor olabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…