@Liberteen Muhtemelen gelecek 10 yıl başka bir GTA oyunu gelmeyeceği için grafiksel anlamda abartmaktan hiç çekinmiyorlar. Kurtarırsa DLSS kurtarır. Onun dışında takribi 3 yıl sonra çıkacak ve uzun vadeli geliştirilmiş bir oyun için 40 serisi mükemmel çalışmayacaktır.

@Liberteen Muhtemelen gelecek 10 yıl başka bir GTA oyunu gelmeyeceği için grafiksel anlamda abartmaktan hiç çekinmiyorlar. Kurtarırsa DLSS kurtarır. Onun dışında takribi 3 yıl sonra çıkacak ve uzun vadeli geliştirilmiş bir oyun için 40 serisi mükemmel çalışmayacaktır.
Eğer firmalar DLSS ve FSR teknolojilerinin arkasına yatıp berbat optimizasyonlu oyunlar çıkarmaya devam ederlerse sizin 4060'ın çok bir zamanı yok evet.

Eğer firmalar DLSS ve FSR teknolojilerinin arkasına yatıp berbat optimizasyonlu oyunlar çıkarmaya devam ederlerse sizin 4060'ın çok bir zamanı yok evet.
Oyun stüdyolarına gerek kalmadan Nvidia zaten kendi ekran kartlarının sonunu kendisi getirir. RTX 50 serisi çıktığında DLSS 4.0 görürürüz, bu da RTX 40 serisi kartların performansını anlamsız kılacaktır.

DLSS gibi teknolojiler de bir yere kadar çözüm. Kimse Ultra performansa alıp piksel piksel oynamak istemez.

4K veya 2K monitörü olan biri belki Ultra performansa aldığı zaman aşırı fark etmez ama 1080P'de leş oluyor grafikler.

Bu şekilde oynayanda kör olur.
Hocam ben DLSS'i Last of Us'ta denemiştim. Ultra Performansa alınca görüntü keskinliğinin gittiğini fark ettim. (4K) Ancak Cyberpunk'ta DLSS Ultra Performans açtığım zaman görüntü keskinliğinde bir değişiklik fark etmedim. (4K)

Oyundan oyuna değişiyor ya da göz o farkı seçiyor, detayını bilmiyorum.

@1589 Teknoloji kullanılmak için var. DLSS ve FSR geliştirildiyse firmalar oyunları daha özgür geliştirebilsin diye var zaten. Buna rağmen optimizasyonu olmayan oyunlar var, haklısınız.
Her ne kadar öyle olsa bile firmaların bu kadar optimizasyonu salmamaları gerekiyor. Hem kendi yönlerinden çok daha iyi olacaktır, hem de oyuncular açısından daha iyi olacaktır. Çünkü donanımı güçlü olan kitleye nazaran, daha güçsüz ortalama donanıma sahip oyuncu kitlesi çok daha fazla. Bunu düşünerek oyun çıkartmaları gerekiyor. Yüksek grafikli olur anlarım, optimizasyon konusunda ellerinden hiç bir şey gelmez anlarım, ama hiç uğraşmıyorlar bile.

Oyun stüdyolarına gerek kalmadan Nvidia zaten kendi ekran kartlarının sonunu kendisi getirir. RTX 50 serisi çıktığında DLSS 4.0 görürürüz, bu da RTX 40 serisi kartların performansını anlamsız kılacaktır.
Daha çok oyun firmalarının da parmağı var aslında.

DLSS gibi teknolojiler de bir yere kadar çözüm. Kimse Ultra performansa alıp piksel piksel oynamak istemez.

4K veya 2K monitörü olan biri belki Ultra performansa aldığı zaman aşırı fark etmez ama 1080P'de leş oluyor grafikler.

Bu şekilde oynayanda kör olur.
Gittikçe gelişiyor, görüntüdeki bozukluklar iyileşiyor. Dediğiniz gibi 1080P bir ekrana sahibim, o dediğiniz olay oyundan oyuna büyük etken yaratıyor. Ready or Not modunda yüksek kalite moduyla kalite modu arasında muhteşem bir fark var, oyunun en yüksek kalite modunda pikseller belli oluyor. Ben Horizon Zero Dawn oynarken görüntüde hiç bir bozulma hissetmedim neredeyse en yüksek kalite modunda. Cyberpunk 2077'de de öyle çok büyük bir görüntü bozulması hissetmemiştim FSR 2.1 ile.

Bu oyunu ultrada oynamak için 50 serisi her kart yeterli olur bence. DLSS'e bel bağlamaz Rockstar ayrıca. 5060 Ti bile sağlam olacakmış havası veriyor.

@Liberteen Ful ayarlar, DLSS Ultra performans ile denediğimde pek tatmin etmemişti. DLSS dengeli ve üstü iyi oluyor ama.
Sizce DLSS mi daha iyi FSR mi? Ben DLSS'in hiç deneyimlemedim sürekli FSR kullandım.

Bu oyunu ultrada oynamak için 50 serisi her kart yeterli olur bence. DLSS'e bel bağlamaz Rockstar ayrıca. 5060 Ti bile sağlam olacakmış havası veriyor.
GTA 5'in optimizasyonu da öyle çok iyi denmezdi ama eh işteydi, yeni oyunda grafikleri coşturur, optimizasyona uğraşmazlar diye düşünüyorum.