GTA 6 Türkçe dil desteği hakkında bir mantık yürütme

Ben Türkçe geleceğini sanmıyorum Arapça getirip bırakırlar.

Türkçe görüşmeleri için mail atmış Rockstar vs ilk başlarda öyleydi. Ayrıca 100 bini satışın dokümanı var mı? Sunmuşlar mı? Bende 500 bin satış oldu diyorum Ultimate olarak.
Hocam Zaten Sercan Sülün şirketle bizzat birebir görüşen çeşitli işler yapan bir adam, öyle mailleşmiyorlar yani sadece.

Dakika başlangıcı koydum şu 5 dakikalık kısmı izlersen anlarsın zaten durumu.

100 bini söylediği yer de burası

100.000 küsüünün Ultimate olmasına imkan vermiyorum

Bunu Rockstar'ın iş ortağı Sercan Sülün bizzat doğruluyor yani o kısmı inkar etmenin bir manası yok. Standart Edition'ın kaç olduğunu söylemeyeceğini söyledi üstteki videoyu izlerseniz görürsünüz.

çünkü dünyada satışların %90'ından fazlası Ultimate iken bizde %50-%50 gibi bir şey olması akla mantığa uymuyor.
100 bin doğrulandı ama yaklaşık bir ay sonra Mustafa Kadir 200 bini bulduğunu söylemişti aldığı bilgilere göre, işin o kısmını Sercan abi doğrulamadı 100 bin doğru ama toplam 200 bin olması o kadar da doğru olmayabilir objektif olarak bakacaksak.

Son düzenleme:

Tamam 100.000 sattı ise -ki hala inanmıyorum kaynak falan yok sadece etkileşim kovalayan bir abi var- istatistiksel olarak 20.000 normal satılmış desen -o da iyi niyet ile- 120.000 satılmıştır. Dediğim gibi Türkiye mağazasını kullanan ama Türk olmayan kişileri de -çünkü her ülkenin ayrı mağazası yok- hesaba katınca bu satış Rockstar için dişinin kavuğuna yetmez.

Ne demelerini bekliyordunuz "hiç bir dile destek çıkarmayacağız" demelerini mi? Çıkartırız diyecekler ki toplumsal bir tepki almasınlar. İlla dil desteği gelecek ise ilk sırada olan zaten Arapça.
Bu kısma da katılmıyorum illa "hiç bir dile destek çıkarmayacağız" demelerine gerek yok ki zaten. Nötr kalırlardı orada toplantı da adamın sorusu aslında direkt diller ile ilgili değildi. Adam 13 dili söyledi üzerine bir de o meşhur açıklamayı da ekledi.

-ki hala inanmıyorum kaynak falan yok sadece etkileşim kovalayan bir abi var-
Şu etkileşim muhabbetine çok sinir oluyorum. Bir amaç uğurunda uğraşan insanlar var bunun için haliyle etkileşim oluşmak zorunda internet ortamında işin doğası bu. Kalkıp da her harekete "prim kasıyor etkileşim kasıyor" demek sığ bir bakış açısı bence. Mustafa Kadir GTA Türkçe olsun diye ortaya çıkmış bir adam değil yıllardır çeşitli oyunların Türkçeleşmesine Türkçe çıkmasına vesile oluyorlar. ama maalesef insanımız kıymet bilmiyor!

Tamam 100.000 sattı ise -ki hala inanmıyorum kaynak falan yok sadece etkileşim kovalayan bir abi var-

Kardeşim bu 100 bini söyleyen Mustafa Kadir değil direkt Rockstar'ın iş ortaklarından biri Sercan Sülün. Ne etkileşimi influencer mı bu adam? 2012-2023 yılları arasında Sony Interactive Entertainment çatısı altında 10 yılı aşkın süre PlayStation Kıdemli Ürün ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapan bir isim.

Son düzenleme:
Türkçe altyazı getirmezlerse oyunun kırılmasını bekleyeceğim.

Çıkışta Türkçe oynama hayalleriniz varsa gömün onları.
Öyle bir ihtimal yok zaten artık. Yok yapay zekayla yetiştirirlermiş falan geçecekler o hikayeleri! Twitch CEO'su 2027'de Online'ın açılacağını duyurdu. Ya bir güncelleme ile gelecek, ya Online ile gelecek ya da en geç PC ile geleceğini ön görüyorum. Hayallerim değil yaptığım araştırmalar beni bu kanıya götürüyor.

Türkçe altyazı getirmezlerse oyunun kırılmasını bekleyeceğim.
Türkçe gelmemesi hem dini olarak hem vicdani olarak korsan oynamayı gerektirmez bu arada. Sadece bahane olur. Sonuçta adamların ürünü. Sen ürüne senin istediğin bir şey koyulmadı diye ürünü bedavaya kullanamazsın. Böyle bir hakkın yok.

Var.

Ben eminim stüdyoda developerları kırbaçlıyorlardır yetiştirsinler diye. Türkçe'nin T'si kimsenin aklına gelmez, kimse öyle bir risk almaz.
Orası tam olarak öyle değil. Farklı farklı departmanlar var kendi içinde. Yaklaşık bir dilin lokalizasyon ekibinin 15 kişi civarı olduğu okumuştum. Herkesin işi farklı. Tabii gene de test aşamaları vesaire bayağı zaman alır. Çünkü Rockstar'dan bahsediyoruz, her şeyi hatasız ister.

Türkçe dublaj gelmedikten sonra dublajın tadı ayrı, altyazıyı zaten 2 haftaya bizim Türkler yama yapar çözer. 5 bin TL para değil, GTA 6 için online için verirdim veya FiveM.
Türkçe yama ile resmi dil desteği aynı değil

bkz.

Sanmıyorum, Rockstar benim oynadığım hiçbir oyuna Türkçe desteği koymamıştı ki diğer oyunlarına da koyduğunu sanmıyorum.

Sanmıyorum, Rockstar benim oynadığım hiçbir oyuna Türkçe desteği koymamıştı ki diğer oyunlarına da koyduğunu sanmıyorum.
Dediğim gerçek olursa artık hepsini Türkçe oynayacaksın bu raddeden sonra çıkanların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…