Atillacan0

Uzman
İdarelik bir sistem topladım, bileşenler şöyle:
  • Gaming X GTX 1060 3 GB
  • i5 6500.
  • 8 GB DDR4 RAM.
RAM'i 8x2 yapayım diyorum ama ne kadar faydası olur emin değilim. Sorunum, işlemciyi %100'e fırlatan oyunlarda benim denediğim Minecraft Java, Minecraft Bedrock ve Valorant'ta ani takılmalar ve FPS dalgalanmaları oluyor. Minecraft'larda grafikler yüksek düşük fark etmeden chunk'lar düşük olduğu sürece akıcı ve FPS yüksek. Valorant'ta da bunu sağlamak için grafik artırdım, öyle denedim böyle denedim ama yok. Bu mikro takılmalar oyunu oynanmaz hale getiriyor. En kolay şekilde nasıl çözerim hocalarım? Teşekkürler.

RAM kullanımı tavana vurmuyorsa RAM'in sorunu çözeceğini sanmıyorum. 6500 quadcore olması sebebiyle CPU kullanımları maalesef sık sık %100'e vurur. Win10 LTSC kullanmıyorsanız bir nebze işinizi çözebilir.
Bundan daha yüksek etki edecek şey ise direkt çözünürlüğü düşürmek olabilir.

RAM kullanımı tavana vurmuyorsa RAM'in sorunu çözeceğini sanmıyorum. 6500 Quad Core olması sebebiyle CPU kullanımları maalesef sık sık %100'e vurur. Windows 10 LTSC kullanmıyorsanız bir nebze işinizi çözebilir.
Bundan daha yüksek etki edecek şey ise direkt çözünürlüğü düşürmek olabilir.

Ghost Spectre Windows 10 Pro kullanıp Valorant'a girerken Görev Yöneticisi'nden explorer.exe'yi kapatıp yüksek öncelik vererek giriyorum. Çözünürlük 1568x1080 oynadığımdan kaynaklı muhtemelen. Sadece işlemci tavana vuruyor. Bunu başka türlü halledemez miyim?

Ghost Spectre Windows 10 Pro kullanıp Valorant'a girerken Görev Yöneticisi'nden explorer.exe'yi kapatıp yüksek öncelik vererek giriyorum. Çözünürlük 1568x1080 oynadığımdan kaynaklı muhtemelen. Sadece işlemci tavana vuruyor. Bunu başka türlü halledemez miyim?

CS, Valorant bunlar doğrudan CPU 'ya yük bindirdiği için maalesef başka bir çözümü yok gibi. 1280x720 'den itibaren kademeli olarak çözünürlükleri deneyin derim. CPU'yu %100'e çıkarmayan fakat gözünüze de çok çamur gibi gelmeyecek görüntüyü yakalarsınız bir şekilde.

RAM yükseltmesi yapmaktansa hiç olmazsa i7-6700 gibi 8 thread içeren bir CPU'ya geçmek çok daha mantıklıdır. Çünkü maalesef 4 çekirdek CPU'nun hiçbir alanda yeri yok.

CS, Valorant bunlar doğrudan CPU'ya yük bindirdiği için maalesef başka bir çözümü yok gibi. 1280x720'den itibaren kademeli olarak çözünürlükleri deneyin derim. CPU'yu %100'e çıkarmayan fakat gözünüze de çok çamur gibi gelmeyecek görüntüyü yakalarsınız bir şekilde.

RAM yükseltmesi yapmaktansa hiç olmazsa i7-6700 gibi 8 thread içeren bir CPU'ya geçmek çok daha mantıklıdır. Çünkü maalesef 4 çekirdek CPU'nun hiçbir alanda yeri yok.

Hocam çözünürlük düşürdükçe ekran kartı kullanımı azalıyor sadece işe yaramıyor maalesef. RAM yükseltmesi bana bedavaya gelecek diyebilirim mevcut RAM'leri satıp direkt o parayla alacağım ama i7 6700 için çok para istiyorlar.