@Blackraven @Yusuf7878 @20424
Default fan ayarı bu şekilde:

1755006108171.webp

Sonradan ayarladığım bu şekilde. Bir katkısı olur mu?

1755006158401.webp

10 dakika da FurMark testi yapın.

Onu alırken yapmıştım. Bir tur daha yapmama gerek var mı?

@Blackraven @Yusuf7878 @20424
Default fan ayarı bu şekilde:

Eki Görüntüle 172799

Sonradan ayarladığım bu şekilde. Bir katkısı olur mu?

Eki Görüntüle 172800

Onu alırken yapmıştım. Bir tur daha yapmama gerek var mı?

Dediğim gibi hem undervolt yapın hem de paylaştığım başlığı okuyup arkadaşın önerilerini dinleyin. Çünkü bu iki yöntem de aynı sıkıntıyı yaşayan insanların sorunlarını çözmüş. Rastgele şeyler denemektense ilk olarak aynı sorunu yaşayan insanların önerilerini yapmanız daha mantıklı.

Ben hotspot değerini VRAM diye biliyorum NVIDIA'lar için çünkü amdlerde ayrı sensör var VRAM'de. Güç kaynağım da High Power Elite 750W. PCI-e doğru taktığıma eminim bidalarını da sonuna kadar sıktım. Ayrıca güç kablolarını da ayrı ayrı hatlarınkini taktım yani tek hattan gelen ayrılmıi kabloları takmadım 2 farklı hat takılı şu an.
GPU die üzerinde bir sürü sıcaklık sensörleri var. Hotspot Temp de ekran kartındaki GPU die üzerinde en sıcak noktayı ifade ediyor.

Eğer OCCT'de VRAM, GPU sorun yapmıyorsa, PSU da keza sorun çıkarmıyorsa, anakarttan şüphelenmek gerekir diye düşünüyorum. EVGA'dan bahsediyoruz, kolayca cırtı çekecek bir kart değil neticede, öyle değil mi?

10 dakika da FurMark testi yapın.
Furmark'tan arıza bulmak zor, çoğu zaman bulamıyor da zaten, stabil değil önermem. Farklı yazılımlara yönlendirebilirsin.