Dediğim gibi hepsi farklı şekilde yük bindiriyor birinde beliren sorun birinde belirmiyor, hepsi ile denemek lazım, güç sorununu anlamak için OCCT Power ve FurMark kullanıyorum genelde, PSU'da genel bir sorun varsa Power testinde sistem kapanıyor kartın güç bağlantısında veya karta giden 12v çıkışında bir sorun varsa kart devre dışı kalıyor siyah ekrana düşüyor.

PCI-e slot sorunuda kartın devre dışı kalmasına sebep olur.

Bu kartın sorunu yaşından dolayı kendinde olabilir, PSU güzel bir model güç sorunu görünmüyor, bu sistemde farklı bir kart denenmeli o şekilde net sonuca varılır.

Hocam bu sistemden R9 380 söktüm hiç böyle şeyler yoktu. PCI-e slotuna da doğru taktığıma eminim. Black Mesa'yı sildim bakalım diğer oyunlarda sorun çıkacak mı.

Son düzenleme:
O sondakini demeyeydin iyiydi. PSU'yu yeni aldım. Ekran kartının üstündeki Switch'den modu değiştirir tekrar denerim. Olmadı Black Mesa'yı oynamayı veririm ya da grafik kısarım. Bir şey kaybetmem :D

Yeni driverı kurup denedim olmadı. Gene aynı şey oldu.
Kartı slave moda aldım gene aynı oldu.

Hocam 12.090 alıyor 12vdan PCI-e 1'den 12.144 2. Sinden 12.160. Beslemeler yeterli gibi.
İlginç. Bende GTX 1070 Tİ var. 580.88 veya 580.97 sürümleri kullandığım zamanı kartı kullanımı %-1'e düşürüp kartı çökertiyordu. 566.36 GTX 1000 serisi için sorunsuz diyebileceğim sürüm. İşe yaramadıysa başka sorun olabilir.

Bende sorun yok son sürümde.
1755075755088.webp