apn0s

Becerikli
Yer
Mersin
ASUS ROG STRIX GTX 1080 aldım. Bu ekran kartını denemek için eski bir H55 sistemim vardı. Sisteme taktığım zaman BIOS'a giriyor fakat BIOS'tan sonrası yok. Windows 7, Windows 10 veya Windows kurulum ekranı da gelmiyor.
Ben bu sorunun ekran kartının UEFI olmasıyla, anakartın Legacy olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bugün yeni sistem alacağım, onda deneyeceğim. Sizin bir fikriniz varsa söyleyin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Legacy olayı genelde Secure Boot ile karşımıza çıkıyor. Genelde PCIe slotu olan her anakartta, ekran kartı çalışır. Bazen ise dediğiniz gibi BIOS kaynaklı da olabiliyor. Anakartta varsa BIOS güncellemesi yapıp deneyebilirsiniz. Bazı eski anakartlarda görmüştüm, BIOS açıklama kısmında GPU uyumu yazıyordu. Ekran kartı kesin olarak sağlam mı?

Legacy olayı genelde Secure Boot ile karşımıza çıkıyor. Genelde PCI-e slotu olan her anakartta, ekran kartı çalışır. Bazen ise dediğiniz gibi BIOS kaynaklı da olabiliyor. Anakartta varsa BIOS güncellemesi yapıp deneyebilirsiniz. Bazı eski anakartlarda görmüştüm, BIOS açıklama kısmında GPU uyumu yazıyordu. Ekran kartı kesin olarak sağlam mı?

2. el aldım aldığım adam FurMark testlerini de gönderdi, içi hiç açılmadığından biraz ısınıyordu terman macun yenilemek gerekiyor, BIOS güncellemesi için de anakart Turbox :D. Aksama doğru MSI B450 Tomahawk Max 2 alacağım haber ederim.

Hocam şu an yeni PC'den yazıyorum, yeni sistemle ekran kartı sorunsuz çalışıyor teşekkürler.

Son düzenleme: