GTX 1660 Super ekran kartım var. İlk zamanlarda (yaklaşık 2 ay önce) 1-2 saat oynayınca ekran gitmeye başladı. Sonra bir ara Starfield yükledim. Daha sonra bu sorun arttı ve şu anda hangi oyuna girersem gireyim yükleme ekranı bittiği gibi ekran gidiyor. Bazen fanlar Full Speed oluyor ve asla ekran geri gelmiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?Farklı sürücüsü ile denediniz mi?
Denedim. DDU ile kaldırdım ve yeniden yükledim. Yetmedi bilgisayarı formatladım hala aynı. Ekran kartının termal macununu yeniledim yine aynı. 70 derecenin üstünü görmüyor. FurMark testini başlattığım gibi de ekran gidiyor.
Uye473
Uzman
Denedim. DDU ile kaldırdım ve yeniden yükledim. Yetmedi bilgisayarı formatladım hala aynı. Ekran kartının termal macununu yeniledim yine aynı. 70 derecenin üstünü görmüyor. FurMark testini başlattığım gibi de ekran gidiyor.
Ekran kartın ya da ekran kartını monitöre bağlayan kablonun ekran kartı kısmındaki port bozulmuş, eğer GPU'da aynı porttan başka portlar varsa onlarla da dene, düzelmez ise GPU tamir ettir.
Ekran kartın ya da ekran kartını monitöre bağlayan kablonun ekran kartı kısmındaki port bozulmuş, eğer GPU'da aynı porttan başka portlar varsa onlarlada dene düzelmez ise GPU tamir ettir.
Normalde HDMI kullanıyordum. Dediğiniz ihtimal aklıma geldi ve DisplayPort a geçtim ama değişen bir şey olmadı.
Uye473
Uzman
Normalde HDMI kullanıyordum. Dediğiniz ihtimal aklıma geldi ve DisplayPort'a geçtim ama değişen bir şey olmadı.
Minning yapıyor muydunuz? Ve GPU'yu ne amaçla kullanıyordunuz?
Siyah ekran yemesi Chipset sebebiyle de olabiliyor. Kapasitörler sebebiyle de olabiliyor. Bakılması daha iyi olur.
Minning yapıyor muydunuz? Ve GPU'yu ne amaçla kullanıyordunuz?
Mining veya overclock hiç yapmadım. Oyun amacıyla kullanıyorum çoğunlukla.
Siyah ekran yemesi chipset sebebiyle de olabiliyor. Kapasitörler sebebiyle de olabiliyor. Bakılması daha iyi olur.
Tamiri basit midir? Yoksa hiç uğraşmayıp yeni ekran kartı mı almalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör:
Uye473
Uzman
Mining veya overclock hiç yapmadım. Oyun amacıyla kullanıyorum çoğunlukla.
Tamiri basit midir? Yoksa hiç uğraşmayıp yeni ekran kartı mı almalıyım.
GPU tamirleri sorununa göre değişir ama kendi başınıza yaparsanı çok zor değildir genel olarak + teknik servise verirseniz çok büyük bir sorun yok ise tamiri mantıklı olabilir ama tamircinin biraz işinde iyi olması avantajına olur.
GPU tamirleri sorununa göre değişir ama kendi başınıza yaparsanı çok zor değildir genel olarak + teknik servise verirseniz çok büyük bir sorun yok ise tamiri mantıklı olabilir ama tamircinin biraz işinde iyi olması avantajına olur.
Götüreceğim yer belli tamiri kesinse. Bilgisine güvendiğim bu işi güzel yapan birini tanıyorum. Teşekkürler yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-