emre44

Uzman
Merhaba, aşağıya yazdığım sistemimle Hogwarts Legacy oynamaya çalışıyorum. Şöyle bir sorunum var ortalam 5-10 saniye de bir drop yiyorum FPS 30 falan oluyor. Kullanımlara baktığımda düşük ve orta ayarlarda ekran kartını çok az kullanıyor %30 falan. Ayarları yükseltiyorum kullanım %60 falan oluyor ama hala droplar devam ediyor. 16 GB RAM kullanıyorum o mu yetersiz kalıyor acaba? İşlemcim stok fan olduğundan Core Performance Boost kapalı kullanıyorum onunla alakalı olabilir mi?
  • GTX 1660S
  • R5 5600
  • 8x2 3200MHz
  • Windows 11

RAM yetersiz kalıyor olabilir. 16 GB o oyunda yüzde 1 ve binde 1 FPS'de bazen sıkıntı yaratabiliyordu ama ekran kartı kullanımı da problemli. Bütün ayarları ultraya al FSR falan varsa kapat tüm BIOS, driver, windows güncellemerini kontrol et, oyun dosyalarını doğrula, yine yüzde 90'lara ulaşıyor mu bak. CPB de kapat

O oyunda bende anlamsız bir şekilde drop, fps düşmeleri yaşıyordum. 32 GB ram var ve kartım yeterli olmasına rağmen devam etti. Optimizasyon pek iyi değil gibi.

Oyunda memory leak problemi var. Ayrıca 6GB VRAM yetersiz. VRAM aşıldığında da kalan veri normal RAM'lere yazılmaya başlıyor, işte orada işler çığrından çıkıyor. Memory Cleaner tarzı bir uygulama kullanarak belki sorunu hafifletebilirsiniz. Belki oyun çökecektir, kim bilir.