Merhaba değerli forum üyeleri, ben bir ekran kartı alacağım, Gigabyte çift fanlı 4 GB VRAM GTX 750 Ti, fakat içime bir kurt düştü. 250 watt yetmez diyorlar, ben de boş yere param gitsin istemiyorum. Bana bir PSU veya bu PSU'ya yetecek bir ekran kartı önerir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba değerli forum üyeleri, ben bir ekran kartı alacağım, Gigabyte çift fanlı 4 GB VRAM GTX 750 Ti, fakat içime bir kurt düştü. 250 watt yetmez diyorlar, ben de boş yere param gitsin istemiyorum. Bana bir PSU veya bu PSU'ya yetecek bir ekran kartı önerir misin?
Yetecektir diyorum halen, senin FSP PSU kaldırır.

60TDP değeri var. 250W Psunuz muhtemelen eskidir tam güç veremeyebilir. İşlemci modeliniz nedir kafadan 60w o desek anakart varsa fan harddisk cart curt 100w desek. Yani ucu ucuna belki, deneyebilirsiniz ama bileşenlerin zarar görme ihtimali var

60TDP değeri var. 250W Psunuz muhtemelen eskidir tam güç veremeyebilir. İşlemci modeliniz nedir kafadan 60w o desek anakart varsa fan harddisk cart curt 100w desek. Yani ucu ucuna belki, deneyebilirsiniz ama bileşenlerin zarar görme ihtimali var
FSP PSU'su kaliteli, 750 Ti 60W ama ucu ucuna gelse de sorun olmayacağını düşünüyorum. En kötü kapatır sistem kendini.

IMG_9276.webp

FSP PSU'su kaliteli, 750 Ti 60W ama ucu ucuna gelse de sorun olmayacağını düşünüyorum. En kötü kapatır sistem kendini.

Eki Görüntüle 11845

60TDP değeri var. 250W PS'unuz muhtemelen eskidir tam güç veremeyebilir. İşlemci modeliniz nedir kafadan 60W o desek anakart varsa fan hard disk cart curt 100W desek. Yani ucu ucuna belki, deneyebilirsiniz ama bileşenlerin zarar görme ihtimali var.

Umut hocam hard disk yok SATA SSD var. Bir tane fan var ve 4x2 DDR 3 RAM var

İmmenso hocam sistem bileşenlerim bunlar.

SATA SSD.
4x2 DDR3 RAM.
i3 4150 işlemci.
Bir adet egzoz fanı.
Ek olarak DVD girişi var ön tarafta.

Umut hocam hard disk yok SATA SSD var. Bir tane fan var ve 4x2 DDR 3 RAM var

İmmenso hocam sistem bileşenlerim bunlar.

SATA SSD.
4x2 DDR3 RAM.
i3 4150 işlemci.
Bir adet egzoz fanı.
Ek olarak DVD girişi var ön tarafta.
DVD'yi falan sökersin en ölüsü, her türlü açar diye düşünüyorum.

54W TDP'si var CPU'nuzun. Sorunsuz çalışır bence.

IMG_9277.webp

DVD'yi falan sökersin en ölüsü, her türlü açar diye düşünüyorum.

DVD kullanmıyorum hocam zaten. Max 1-2 watt harcıyordur. Ve PSU 12v kanalından 204watt verdiğini söylüyor.

En kötü MSI Afterburner'dan ekran kartını biraz yavaşlatır hallederim diye düşünüyorum.

Hocam bir de fan hızlarını arttırınca watt değeride artar değil mi?
Bilmiyorum onu, her zaman sabit değeri de çekiyor olabilir. Ama öyle olmaması gerek. Fanın üzerinde yazan değerleri atarsan kaç W çekeceğine bakayım. Amper ve Volt yazmalı şu şekilde sanırsam.

1705707074018.webp