Ben 264W verdiğini söyleyen kalitesiz bir PSU ile 80W TDP'li Xeon E5450 ve 75W TDP'li GTX 1050 Ti çalıştırmıştım. Baya da kullanılıyordu sonra düzgün PSU ve anakart + işlemci aldım.

Ben 264W verdiğini söyleyen kalitesiz bir PSU ile 80W TDP'li Xeon E5450 ve 75W TDP'li GTX 1050 Ti çalıştırmıştım. Bayağı da kullanılıyordu sonra düzgün PSU ve anakart + işlemci aldım.

Hocam cidden içimi rahatlattınız siz o PSU ile GTX 1050 Ti kullanabildiyseniz. Ben rahat bir şekilde 750 Ti kullanırım büyük ihtimal.

Ha bir de Gigabyte'ın sitesinde önerilen PSU 400 watt diyordu.

Hocam cidden içimi rahatlattınız siz o PSU ile GTX 1050 Ti kullanabildiyseniz. Ben rahat bir şekilde 750 Ti kullanırım büyük ihtimal.

Ha bir de Gigabyte'ın sitesinde önerilen PSU 400 watt diyordu.
Ne yapmışlar 400W, dalga mı geçiyorlar?

Ekran kartı fanını demiştim hocam.
Sorun oluşmayacaktır, bahsedilen TDP'nin üstüne çıkmaz. Zaten 60W için de PSU yeterli.

Ne yapmışlar 400W, dalga mı geçiyorlar?

Sorun oluşmayacaktır, bahsedilen TDP'nin üstüne çıkmaz. Zaten 60W için de PSU yeterli.

1705708034493.webp

Bakın hocam. Kendi gözlerinizle görün.

Aklınızda bulunsun diye diyorum; TDP değerini her zaman geçecek veya ona ulaşacak diye bir şey yok. Mesela benim 1050 Ti bugün en fazla 70W ulaşmış. 750 Ti test videosu izliyorum TDP değerinin yarısına ulaşabilmiş. Ben 40W'ı geçtiğini görmedim şöyle bir hızlı baktım, isterseniz siz de videoyu biraz inceleyin. Dediğim gibi 204W çok sıkıntı yetse bile ucu ucuna yetecektir.

1705708932739.webp

Aklınızda bulunsun diye diyorum; TDP değerini her zaman geçecek veya ona ulaşacak diye bir şey yok. Mesela benim 1050 Ti bugün en fazla 70W ulaşmış. 750 Ti test videosu izliyorum TDP değerinin yarısına ulaşabilmiş. Ben 40W'ı geçtiğini görmedim şöyle bir hızlı baktım, isterseniz siz de videoyu biraz inceleyin. Dediğim gibi 204W çok sıkıntı yetse bile ucu ucuna yetecektir.

Eki Görüntüle 11863

Evet hocam bakıyorumda hep 47, 51, 55 watt falan çok nadir 60watt görmüş. İşlemcim 54 watt tüketiyor ekran kartı 60 watt desek diğer bileşenlere 100watt yetmez mi hocam?

Evet hocam bakıyorumda hep 47, 51, 55 watt falan çok nadir 60watt görmüş. İşlemcim 54 watt tüketiyor ekran kartı 60 watt desek diğer bileşenlere 100watt yetmez mi hocam?
Hocam nerede 47 51 55W tüketmiş ben göremedim. Genelde 35 veya altı. Yanlış yere bakıyor olabilir misiniz? Üstteki power ekran kartının. Alttaki adamın kullandığı işlemcisinin tükettiği güç.

Biraz aratıp sizin işlemcinizin de oyun sırasında kaç W çektiğini gösteren bir video bulabildim. Bunlardan yola çıkın. Yine de kesin bir şey diyebilmek çok zor maalesef.