Çeşitli yerlerde suriyelilerle karşılaştığım kadarıyla Türkiye de kalıcı olmak istiyorlar ve türklerle eşit haklara sahip olmak istiyorlar, Türk kızları/kadınları ile evlenmek istiyorlar, kendi ülkeleri gibi görmek istiyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Boş yaptıklarını düşünüyorum. Atatürk'ün kurduğu laik ülkeyi beğenmeyen Arap seviciler, ülkeyi terk edebilirler Atatürk gibi kıymetli bir insanın Türk olması gibi bir gurur varken, bizimkiler arapları seviyor. Dediğim gibi çok Arap seven varsa buyursun. Afganistana Türkiye'nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Atatürk'ü türkseniz sevmekde, saygı duymak zorundasınız o kadar.
Radikal Kemalizm'den başka bir şey değil. Hatasız kul olmaz, Atatürk'ün yaptığı bir hatayı söyleyince Kemalizm atak geçirip Çankaya şiirini okumaya başlıyorsunuz. Anadolu sadece Türklerin değil Türklerden öncede birçok medeniyet vardı Anadolu'da.
Aslında ayırmak daha doğru, kabullenmemek yanlış. Tarihimizdeki tek başarısız ve böyle onursuz işlere imza atan tek kişi 2. Abdülhamit değil.Ben ayırıyorum, 2.797.958 km² toprak kaybetmiş ve sırf Ruslar istedikleri için Halim'i astırmış olan Baykuş benim atam değildir. Baykuş, olsa olsa Arap atası olur.
Thanos
Üstün
Her şeye katılıyorum ama kimse sevmek zorunda değil. O zaman bu ülkede büyük bir İslam inancı var; herkese İslam'ı sevmek zorunda diyelim, onu da onaylayacak mısın? Saygı duyması yeterli, kimseye zorla sevgi gösteremezsin. Bu zihniyet, PKK bayrağı açan adamlara Türk marşı dinletmek gibi; karşı tarafı daha çok radikalleştiriyorsunuz.
İslam'ın varlığı kanıtlanmış bir şey değil. Ama Atatürk'ün yaptıkları açık ve ortada. İslam yani dinler, kanıtlanmış değillerdir.
- Makaleler
- 1
Ben ayırıyorum, 2.797.958 km² toprak kaybetmiş ve sırf ruslar istedikleri için Halim'i astırmış olan baykuş benim atam değildir. Baykuş, olsa olsa Arap atası olur.
Al işte, klasik bir yorum. 2024 yılında bilgisayarın başından yazmak ne kadar kolay, değil mi? Adam, Osmanlı'nın en zor dönemlerinde başa geçmiş ve bütün kötü yönetim ile kötü halde devralmış bir padişah. Tarih bilginin olmadığı o kadar belli ki Osmanlı deyince sayılacak ilk 5 padişah arasındaki birisini böyle eleştirmek oldukça cahilce ve toyca bir konuşma olmuş.
İslam'ın varlığı kanıtlanmış bir şey değil. Ama Atatürk'ün yaptıkları açık ve ortada. İslam yani dinler, kanıtlanmış değillerdir.
Ben, Atatürk'ün yaptıklarını açık bir şekilde araştırdım, gördüm ve gurur duyuyorum. Ama buna bütün ülke inanıp görüyor mu? Nasıl sen İslam'ın varlığının kanıtlanmış olmasına inanmıyorsan, o adam da Atatürk'e inanmıyor. Sen nutuk diyeceksin, o da Kur'an-ı Kerim diyecek ve birbirinizle çelişeceksiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
Hahaha aynen ilk 5 padişah arasındaki biri, sizi kara listeme alıyorum kimin tarih cahili olduğu belli.Osmanlı deyince sayılacak ilk 5 padişah arasındaki birisi
Thanos
Üstün
Al işte, klasik bir yorum. 2024 yılında bilgisayarın başından yazmak ne kadar kolay, değil mi? Adam, Osmanlı'nın en zor dönemlerinde başa geçmiş ve bütün kötü yönetim ile kötü halde devralmış bir padişah. Tarih bilginin olmadığı o kadar belli ki Osmanlı deyince sayılacak ilk 5 padişah arasındaki birisini böyle eleştirmek oldukça cahilce ve toyca bir konuşma olmuş.
Ben, Atatürk'ün yaptıklarını açık bir şekilde araştırdım, gördüm ve gurur duyuyorum. Ama buna bütün ülke inanıp görüyor mu? Nasıl sen İslam'ın varlığının kanıtlanmış olmasına inanmıyorsan, o adam da inanmıyor. Sen nutuk diyeceksin, o da kur'an diyecek ve birbirinizle çelişeceksiniz.
Bu konuyu sizinle saygı çerçevesinde daha fazla tartışmak isterdim ama, ülkemizde Atatürk'ün değerleri korunması gerekirken İslam'la ilgili tek eleştri yaptığında kendini Silivri'de bulman muhtemel olduğu için. Ben şimdilik bu tartışmayı sonlandırıyor, ve konuyu takipten çıkıyorum. Herkese açık bir forumda bu konuyu detaylı konuşamam en azından.
ALCYONEUS
Uzman
Elemanin tek bildigi şey Atatürk'un icki masrafi. Şu anki araplara harcanan paralar veya bastaki sahsin rahati icin harcanan paralardan hiç bahsedemiyor. Tek bildigi şey Atatürk'e laf atip seriati yukseltmek.
"Atakanhoca" hesabindan bahsediyorum.
Atakan denen şahsın paylaşımlarını gerçekten ciddiye alıyor musun? Engelle gitsin. Zamanında hocaları internete girmelerine izin vermiyordu şimdi çıkmış önüne gelene sallıyor sadece kendi kitlesini tatmin ediyor sen yorum attıkça platform daha çok o tür videoları karşına çıkaracak yani kişiye etkileşim sağlıyorsun.
Tabi ki başa geçtikten sonra dönem koşulları aşırı zordu. Fakat o bunu daha da zorlaştırdı. İmparatorluğu iyileştirmedi. Mesela 93 harbinde Osmanlı ordusu savaşamadı bile, hem de üstün olmasına rağmen. Silah teknolojilerinde bile 3 kata kadar daha güçlü silahlar kullanıyordu. 2. Abdülhamit bu savaşı kaybettirdi, bizzat halkın kahraman dediği ve cephede savaşan adamın yazdığı şeyler bunlar. Bir çok hatası oldu. Midhat Paşa gibi çok başarılı, ismiyle bile Osmanlı borsasının değerini çok arttıran bir valiye yaptığı şeyler de kesinlikle konuşulması gerekilen bir şey. Sırf kendi tahtını korumak için böyle bir devlet adamını öldürttü. Halk Midhat Paşa'nın cumhuriyet ilan edeceğini düşünüyordu çünkü. Midhat Paşa için Tunus gibi topraktan vazgeçmek, Arap milliyetçiliğini doğuran Amerikan misyon okullarına yardımda bulunmak, Kıbrıs, Doğu Rumeli ve domino etkisinin sonu olan Mısır'ın kaybı. Bunlar 2. Abdülhamit'in hataları sonucunda çıkan kayıplardır. Ayrıca Trablusgarp ve direkt Osmanlı'nın kendisi de onun zamanında paylaşılmıştır. Kendisinin yaptığı tek iyi şey okullar olmuştur. Bu adam 1 iyi yaptı diye diğer kötü işleri yok mu sayalım? Mesela toprakları satmasını hiç yazmadım bile, özellikle petrol arazilerini ve çevresini Almanlara satması vs.Al işte, klasik bir yorum. 2024 yılında bilgisayarın başından yazmak ne kadar kolay, değil mi? Adam, Osmanlı'nın en zor dönemlerinde başa geçmiş ve bütün kötü yönetim ile kötü halde devralmış bir padişah. Tarih bilginin olmadığı o kadar belli ki Osmanlı deyince sayılacak ilk 5 padişah arasındaki birisini böyle eleştirmek oldukça cahilce ve toyca bir konuşma olmuş.
Yanmışlar diye yorumluyorum, bu konuda da var öyleleri. Birinin ismi de "e" ile başlıyor 
.