İnstagram, facebook ve TikTok gibi mecraları hiç kullanmadım kullanmamda. İnsanı köleleştiren bir sistem. Herkesin deli gibi elinde; birisi kaydırıyor -harbi eskiden köşelerde tinerciler olurdu histerikli gibi kafa sallayarak tiner çekerlerdi biz ufakken, aynı onlar gibi korkutucu şekilde empoze olmuş kişiler var- birisi bin poz çekiyor birini seçip yüklemek için, birisi tuvalete şaheser bıraksa onu bile çekip paylaşacak kafada, birisi ünlüler ne alırsa onu almaya odaklı, bir diğeri keşfetteki videolarda gördüğü şişirilmiş hayatların peşinde kendini değiştirmeye çalışıyor, kafamı çeviriyorum en yakınım dediklerime bakıyorum saçma sapan psikoloji kanalları ve bilimum benzeri içeriklerle kendi görüşlerine sahip olamadan insanları buna göre yargılıyor.
Beynimin dopamin sisteminin pırıl pırıl olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyayı bağımlı gibi kullanan insanların kendilerini keşfedemeden ömürlerini tüketeceğine ve son dakikalarda bunun farkına varacaklarını ama aslında yaşanması gereken şeyleri yaşayamadıklarının pişmanlığı maalesef ki onları kurtaramayacak.
Tek telegram kullanırım o da yatırım ve borsa için, haberi de internetten okurum veya Youtube'den takip ederim hiçbiri yoksa gazeteden haberim olur.
Şahsi görüşümdür katılmak zorunda değilsiniz.