Guts4K

Uzman
Merhaba. 1.5 yılda bir bilgisayarıma format atan biriyim. Orijinal Windows 10 flash belleğim var. Bugün format attım normalde güncelleştirmeleri denetle tuşuna bastığım an 10 saniye sonra bütün güncellenecek dosyalar listelenirdi. Saatlerdir bekliyorum böyle kalıyor, Update başlamıyor. Bazen iki üç tane Update dosyaları geliyor onlar da çok geç iniyor, %10'da kalıyor. Uzun süre bilgisayarı yeniden kapattım açtım birkaç çözüm denedim sorun gider falan da yaptım hala aynı.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 1.5 yılda bir bilgisayarıma format atan biriyim. Orijinal Windows 10 flash belleğim var. Bugün format attım normalde güncelleştirmeleri denetle tuşuna bastığım an 10 saniye sonra bütün güncellenecek dosyalar listelenirdi. Saatlerdir bekliyorum böyle kalıyor, Update başlamıyor. Bazen iki üç tane Update dosyaları geliyor onlar da çok geç iniyor, %10'da kalıyor. Uzun süre bilgisayarı yeniden kapattım açtım birkaç çözüm denedim sorun gider falan da yaptım hala aynı.
Güncelleme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Internet Bağlantısını Kontrol Edin:
- İnternet bağlantınızın aktif ve stabil olduğundan emin olun. Modemi resetleyip yeniden bağlanmayı deneyin.

2. Windows Update Servisini Yeniden Başlatın:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Çalıştır"ı seçin.
- services.msc yazın ve Enter'a basın.
- "Windows Update" servisini bulun, sağ tıklayın ve "Yeniden Başlat" seçeneğini seçin.

3. Update Bileşenlerini Sıfırlayın:
- Komut İstemcisi'ni yönetici olarak açın.
- Aşağıdaki her bir komutu tek tek yazın ve her biri sonrası Enter’a basın:
Kod:
bash
     net stop wuauserv
     net stop cryptSvc
     net stop bits
     net stop msiserver
     net start msiserver
     net start bits
     net start cryptSvc
     net start wuauserv

4. Disk Temizleme Yapın:
- Başlat menüsünden “Disk Temizleme” uygulamasını açın ve sistem dosyalarını temizleyin.

5. Windows Update Sorun Gidericisini Kullanın:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın, "Ayarlar"ı seçin.
- "Güncelleme ve Güvenlik" kısmına gidin, "Sorun Gider" sekmesine tıklayın.
- "Ek sorun gidericiler" altında "Windows Update" seçeneğini çalıştırın.

6. Antivirüs Yazılımını Devre Dışı Bırakın:
- Antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen bu tür yazılımlar güncellemeleri engelleyebilir.

7. Manuel Güncelleme Yükleyin:
- Microsoft'un resmi web sitesinden güncelleme paketlerini indirip kurmayı deneyin. Update tarihini öğrenmek için "Windows Update Kataloğu"nu kullanabilirsiniz.

8. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin:
- Komut İstemcisi'ni yönetici olarak açın ve sfc /scannow komutunu çalıştırın. Bu, sistem dosyalarınızı kontrol eder ve onarımlar yapar.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyin. Sorun devam ederse, daha fazla ayrıntı sağlamanız gerekebilir.