erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Mecha türünü seviyorum ve karakterlerde ki içsel çatışma olayları da hoşuma gidiyor. Bu yüzden adını çok duyduğum Gundam serisine başlamak istedim ama bir baktım neredeyse 40 tane seri var. UC'ye göre gideyim dedim fakat çizimler aşırı eski kalıyor ve Dragon Ball'u sırf bundan dolayı izleyemedim. Yani 1995 Evangelion çizimleri falan hiç baymadı ama bu daha çok Cartoon'a kaymış çizimler gibi geldi ondan dolayı arkadaşımın hiç bilmeden başlayabileceğin dediği Witch from Mercury'den başladım fakat bu sefer de Evangelion'daki gibi bozuk bir olay örgüsü oluştu gibi hissettim, sanki insanlık nasıl bu hale geldiği anlatılmışta ben kaçırmışım gibi olayların ortasından girdi. Şu an witch from Mercury'i kendi olay örgüsünde anlayabiliyorum fakat gundam serisini tam anlatamadığını düşünüyorum. Bu seriden sonra hangileriyle devam etmem uygun olur?

@ZCPS21 hocam sizde cevaplarsanız memnun olurum. Özellikle önceden izlemiş birinin fikrini duymak isterim.

@ZCPS21 hocam sizde cevaplarsanız memnun olurum. Özellikle önceden izlemiş birinin fikrini duymak isterim.
Seri sıkıntılı biraz, The Origin'den sonra izlenmesi gereken filmleri bulamayınca kafama göre izlemeye başladım, seriyi uzun süredir izlemeyince de seriyi bıraktım desem yeridir. 😂

Witch From Mercury, serinin alternatif evren yapımı, ana hikaye ile bağı yok.
Ayrıca 0. bölümü izlemezsen Witch From Mercury yapımının hikayesini anlayamazsın.
Bence başarısız bir yapım, karakterleri çok zayıf ve finali vasat idi.

Alternatif evren olarak MSG: Iron Blood Orphans izlemeni şiddetle öneririm, başarılı bir yapım.
Yer yer politika içerdiği için bayıyor ama kurgu, hikaye, karakterler ve aksiyon açısından başarılı.

what-is-the-watch-order-v0-3nxtygv2c7zd1.webp

Şöyle bir liste buldum, seriyi izlemeye başlayınca bu liste ile devam edeceğim. MSG 08th Ms Team ve Gundam Gquuux ilgimi çekti şimdilik.

Ayrıca Mobile Suit Gundam: Hathaway filmleri de yapım aşamasında, şimdilik ilk film çıktı.
Yanlışım yoksa Char's Counter Attack ile bağlantılı olmalıydı.