Dostum daha yaşınız genç, genç iken bazı şeyleri bırakmanızı öneriyorum kendimden örnek vermek istiyorum.
Bende aynı sizin gibi sürekli olarak asitli şeyler tükettim yeri geldi enerji içeçekleri işte sürekli Fast food tarzı şeyler tükettim. Yaş ilerlediği zaman sağlık açısından bazı şeyler vücutta alarm vermeye başlıyor. Bende bu durumdan dolayı safra kesesi taşı çıktı. Yaklaşık olarak 24mm çapında. Bu ay sonunda ise ameliyatım var. Bu taşlar birkaç adet, bu safra kesesi taşını şimdi anlamazsınız ama ileride midenizde ciddi ağrılar, sancılar vs olduğu zaman direkt hastaneye gitmelisiniz. Şahsen ben asitli/gazlı ve özellikle Fast food tarzı şeyleri bıraktığımı söyleyebilirim. Bir gece uyurken ansızın gelen bir sancı ile beni fena zıplattı. İçersiniz günde bir bardak hadi bilemedin iki bardak. Her gün sık sık fazla fazla içerseniz kendinize zarar vermiş olursunuz.
Safra kesesini geçtim, arkadaşımızın dediği gibi; böbrek taşına sebebiyet verir. Böbrek taşı, safra kesesinden daha beterdir. Böbrek taşından yerlerin tozunu alırsınız ağrıdan. Benden size tavsiye azaltın veya tamamen bırakın.