Günde 500 ml'den fazla enerji içeceği içersek ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 22809
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 409
  • Etiketler Etiketler
    enerji
Enerji içeceğinin arka tarafında "Günlük 500 ML'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez." yazıyor. 500 ML'den fazla içersek ne olur?

Kafeini astronomik dozda (1lden fazla da içmeyin ama 1L ye kadar yaklaşık 150mg kafein var) öyle aman aman bir kafein yok. Aşırı fazla almadığınız sürece hiçbir sorun olmayacaktır. (sağlıklı bir bireyde 150mg kafeinin bir soruna yol açması çok muhtemel değil.)
Taurin ise tamamen saçma değil. Kafeinin sana vereceği yan etkileri yumuşatmak için var.
Zaten yurtdışındaki Monster'lar, Red Bull'ların 500 mlsinde 150mg kafein var. Bizde yarılanmış halde.
İçecekseniz şekersiz için ayrıca. Yoksa gereksiz fazla şeker almış olursunuz.
Bu da kan şekeri seviyenizi düzensizleştirip hormon seviyelerinin değişmesinin sonucu olarak baş ağrısına sebep olabilir.

Yani içtiğin bu şey sana dışarıdan güç yüklemiyor, sadece gelecekteki enerjinden borç alarak yorgunluğunu geçici olarak maskeliyor.
Geçici olarak gücümüzü %100 kullanıp, daha sonra gücümüzün %50'ye düşmesi gibi.

Kalbi fazla çalıştırıp gücü %100 kullanır. Fazla çalışan kalp yorulunca güç %50'ye düşer.
Zaten yurtdışındaki Monster'lar, Red Bull'ların 500 mlsinde 150mg kafein var. Bizde yarılanmış halde.
İçecekseniz şekersiz için ayrıca. Yoksa gereksiz fazla şeker almış olursunuz.
Türkiye'de skimpflasyon (kalitenin azalıp fiyatın yükselmesi) olduğu için öyle.

Bu arada,

Madem kafein hakkında böyle bir konu açıldı, bu makaleye bakmanızda fayda var. Kafein hakkında birçok soruya cevap var.

Burada verilen araştırmaları inceledim.

Kalp kirizi, inme riski vesaire de var yani.

Yanlış bilgi.
Çalışmalara göre:
Uzun dönemli gözlemsel çalışmalar, düzenli kahve tüketiminin inme ve kalp yetmezliği riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Kahve kaynaklı kafein alımı, tip 2 diyabet riskinin daha düşük olmasıyla ilişkilidir; bu da dolaylı olarak kalp-damar hastalık riskini azaltır.

Kafein tek başına “kalbe zararlı” değildir; etki kişiye, ve doza bağlıdır.

Ama şu da önemli: Bunları ben söylemiyorum. Güvenilir olduğunu düşündüğüm kaynaklardan bulup belirtiyorum.

Son düzenleme:
Nasıl kalbe zararlı değil dostum. Kafein dediğin şey bir tür uyarıcı zaten. Fazla kafein alımında da çarpıntı bu yüzden olur. Kaç kişi öldü bu mevzular yüzünden.

Nasıl kalbe zararlı değil dostum. Kafein dediğin şey bir tür uyarıcı zaten. Fazla kafein alımında da çarpıntı bu yüzden olur. Kaç kişi öldü bu mevzular yüzünden.

Kafein tek başına “kalbe zararlı” değildir; etki kişiye, ve doza bağlıdır.

Biri gidip 500mg üstü kafein alıyorsa günde tabiikide komplikasyonlarla karşılaşacaktır.
Dozunda alınan kafeinden ve bir rahatsızlığı veya hassasiyeti olmayan insanlardan bahsediyorum.

Biri gidip 500mg üstü kafein alıyorsa günde tabiikide komplikasyonlarla karşılaşacaktır.
Dozunda alınan kafeinden ve bir rahatsızlığı veya hassasiyeti olmayan insanlardan bahsediyorum.
Güzel dostum başlıkta kocaman 500gr üstü alınırsa yazıyor, onun hakkında konuşuyoruz. Bu söylediklerini zaten herkes biliyor. Günde iki kahve içen adam niye bunun yüzünden kalp krizi geçirsin mantık.
Bak mesajıma ne demişim.
"Askerde günde belki 2-3 tane redbull ekstra da aşırı nescafe tüketiyordum gerçekten kalbi ve böbreği perişan ediyor. Kalp kirizi, inme riski vesaire de var yani."

Bak 500ML enerji içeceğinde 75mg kafein var. Ben 75mg kafeinin üstünde kullanmaktan bahsediyorum. O ML ile benim dediğim mg arasında çok büyük fark var.

Hesaba dökmeyi tercih edersen; 500ML = 75mg 500 mg ≈ 3.33 litre yani neredeyse 7 (250ml ise 14) kutu.

Enerji içeceğinin arka tarafında "günlük 500 ML'den fazla tüketilmesi tavsiye edilmez." yazıyor. 500 ML'den fazla içersek ne olur?

Sürekli tüketirsek yaklaşık 1 hafta 1 ay kişiden kişiye değişir ama genellikle 1 yıldan az, anlık bir enerji patlaması bir süre sonra tüketirsen (500ML ya da daha az) çok uykulu olma baş ağrısı direk kesersen zombileşme (yani aşırı halsizleşme vs) zararlı yani direk hiç tüketmeyin bence...

Turkiye'deki enerji iceceklerinin kafein miktari gunluk kafein sinirinin altinda. Daha cok dikkat edilmesi gereken deger yuksek seker oranidir. Enerji iceceklerinin taurin ve kafein gibi bilesenlerden ziyade, yuksek seker orani kisa vadeli enerji vericidir. Kandaki glikoz miktarini hizlica pik yaptirir ve sonra yere dusurur. Uzun vadede bu kadar seker, insulin direncine vs. davetiye cikarir. Icerisindeki asitlerin mideye, sodyum benzoatin da bobreklere verdigi zararlar var tabii ama tum asitli icecekler icin konusmamiz gerekir.

Tek seferlik birden fazla sise tuketmek bir sey yapmaz. Vucut tolere eder. Ama duzenli kullanimda isler degisir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…