Hocam size bir taktik vereyim. Uzağınızdaki bir kütüphaneye otobüsle gidin. Örneğin 1 ilçe uzağınızdaki bir kütüphane olabilir. Hem ders çalışmanın öncesinde ve sonrasında dışarıya çıkmış olacağınızdan dolayı zamanla ders çalışma sürenizin düşme ihtimali azalacak, hem de daha hafif bir kafayla ders çalışabileceksiniz. Üstelik otobüs de boşsa kendiniz hakkında düşünme fırsatınız olacaktır. Bu süre içinde telefona çok bakmamaya çalışın. Bence LGS, YKS gibi sınavlarda tek ders çalışmak yeterli olmaz, hayatınızı düzene sokmanız gerekiyor. Özgüvenli olmazsanız, kafanıza takılacak işleri bitirmeden derse başlarsanız, rahat kafada olmazsanız, sosyal medyayla çok zaman geçirirseniz zaten netleriniz düşecektir. Bir arkadaş vardı forumda, denemeye özgüvenle girdiğinde netlerinin arttığını iddia ediyordu. Ki bence bu doğru bir şey çünkü ben de yakın zamanda bir sınava girdim, özgüven cidden çok önemli bir şey.
Bu arada 8 saat çalışmak size bir şey kazandırmayacaktır, zamanla ders çalışma sürenizin düşeceğini düşünüyorum. Rahat başlayın ki ileride tempoyu arttırmak için mental sağlığınız yeterli olsun. Şimdiden başarılar dilerim.
Bu arada otobüsle gitmek çok da önemli değil, örnek olarak verdim onu. 20 dakikalık bir yürüme mesafesi de olabilir, kendinizi dinlemenizde çok işe yarayacaktır.