İyi bir sonuç istiyorsam normalden daha fazla çalışmalıyım.
Daha fazla çalışmalıyım değil, daha efektik ve verimli çalışmalısın. Birinin masa başına 10 saat oturup orada o kadar saat bulunması bir marifet değil.

Konuna yazan arkadaşların önerilerini maalesef kulak ardı ediyorsun gibime geliyor. Düzenini oturt, stresten uzak dur. Daha şimdiden kendini böyle yiyip bitirirsen sınav günü deli olursun. Başarılar dilerim.

Hocam size bir taktik vereyim. Uzağınızdaki bir kütüphaneye otobüsle gidin. Örneğin 1 ilçe uzağınızdaki bir kütüphane olabilir. Hem ders çalışmanın öncesinde ve sonrasında dışarıya çıkmış olacağınızdan dolayı zamanla ders çalışma sürenizin düşme ihtimali azalacak, hem de daha hafif bir kafayla ders çalışabileceksiniz. Üstelik otobüs de boşsa kendiniz hakkında düşünme fırsatınız olacaktır. Bu süre içinde telefona çok bakmamaya çalışın. Bence LGS, YKS gibi sınavlarda tek ders çalışmak yeterli olmaz, hayatınızı düzene sokmanız gerekiyor. Özgüvenli olmazsanız, kafanıza takılacak işleri bitirmeden derse başlarsanız, rahat kafada olmazsanız, sosyal medyayla çok zaman geçirirseniz zaten netleriniz düşecektir. Bir arkadaş vardı forumda, denemeye özgüvenle girdiğinde netlerinin arttığını iddia ediyordu. Ki bence bu doğru bir şey çünkü ben de yakın zamanda bir sınava girdim, özgüven cidden çok önemli bir şey.

Bu arada 8 saat çalışmak size bir şey kazandırmayacaktır, zamanla ders çalışma sürenizin düşeceğini düşünüyorum. Rahat başlayın ki ileride tempoyu arttırmak için mental sağlığınız yeterli olsun. Şimdiden başarılar dilerim.

Bu arada otobüsle gitmek çok da önemli değil, örnek olarak verdim onu. 20 dakikalık bir yürüme mesafesi de olabilir, kendinizi dinlemenizde çok işe yarayacaktır.

Saat değil verimli çalışmak önemli. Ayrıca bu kadar saat masa başında mı oturuyorsunuz yoksa çalışmaya başlayınca kronometre başlatıp mı tutuyorsunuz bu süreyi? Masa başında oturma süresindeyse daha azdır.

Dediği gibi...
İstersen 24 saat çalış, kendini vermediğin sürece hiçbir etkisi olmaz.

Kendini vererek çalışırsan 1.30-2 saat bile yeterli olur.

Kronometre ile 8 saat calisiyorsan cok iyi. Eger sinava kadar boyle calisirsan guzel ama simdiden boyle calisan biri demir adam falan degilse bir kac aya ders calismayi salar. Kendini yorma. Yoruldugunda birak veya azalt.

Şu an için 8 saat fazla ileride sıkılırsın. 100bin istiyorum dedin günde 8 saat çalışma ile rahat girersin.Ama eğer derece istiyorsan(ilk 10k) bence 6 saat ile başla kasım-aralık ayında 8 saate çıkarsın. Sonrasında arttırırsın çalışma saatini 10-12 saatlere. Kimse gelip 10-12 saat fazla demesin. Rekabet arttı 8 saat çalışma ile derece yapamaz.

Şu an için 8 saat fazla ileride sıkılırsın. 100bin istiyorum dedin günde 8 saat çalışma ile rahat girersin. Ama eğer derece istiyorsan(ilk 10k) bence 6 saat ile başla kasım-aralık ayında 8 saate çıkarsın. Sonrasında arttırırsın çalışma saatini 10-12 saatlere. Kimse gelip 10-12 saat fazla demesin. Rekabet arttı 8 saat çalışma ile derece yapamaz.

Verim alma olayı da var o yüzden zamanla arttırman lazım çalışma saatlerini. Bir anda 6 saatten 8 saate. Veya 10 saatten 12 saate çıkarsan çalıştığından bir şey anlamazsın.