Bütçe
20.000 TL
Attığınız şu cihaza bakılabilir aslında özellikle 3050 olması da eğer ağır işlerde kullanılacaksa artı https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ebook-tertemiz-asus-vivobook-1295775217/detay

Ayrıca cihazda 5800H var yani iGPU olarak Vega 8'e sahip bu da demek ki hibrit olarak kullanılabilir yani asıl 3050 yani güçlü olan ekran kartı zorlu görevlerde etkinken masaüstü ve basit işler için Vega 8 iGPU devreye girebilir bu sayede pil kullanımı gayet verimli olur. Üstelik OLED ekran olması da çok iyi. Ayrıca 1 TB SSD de büyük artı. ek olarak ekran biraz daha büyük.
Anladım hocam, teşekkür ederim. 2 yıllık bir cihazmış, ömrü konusunda ne dersiniz acaba?

Anladım hocam, teşekkür ederim. 2 yıllık bir cihazmış, ömrü konusunda ne dersiniz acaba?

Olabilecek tek şey batarya ömrü. Güç anlamında zaten rakiplerine göre çok daha uzun ömürlü olacağı kesin. Bataryada zaten 2 yılda fazla ölebilecek bir şey değil en kötü 3-4 seneye değişimini yaparsın mis gibi.

Olabilecek tek şey batarya ömrü. Güç anlamında zaten rakiplerine göre çok daha uzun ömürlü olacağı kesin. Bataryada zaten 2 yılda fazla ölebilecek bir şey değil en kötü 3-4 seneye değişimini yaparsın mis gibi.

Anladım hocam, teşekkürler; hayırlı geceler diliyorum.

@erdym hocam 17K'ya ASUS F15 8 GB RAM 3050 vs 20K'ya bu Vivobook, hangisini seçersiniz acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

+8 GB RAM ve +500 GB SSD bile neredeyse 2.5 bin civarı fark atıyor 2. elde RAM'ler ve SSD'ler artık aşırı pahalılaştı. Ayrıca bu model de iGPU olduğundan pil ve sıcaklıklar gerekmediğinde gayet düşük kullanım oranlarına sahip olacak. Vivobook bence daha üstün konumda.

+8 GB RAM ve +500 GB SSD bile neredeyse 2.5 bin civarı fark atıyor 2. elde RAM'ler ve SSD'ler artık aşırı pahalılaştı. Ayrıca bu model de iGPU olduğundan pil ve sıcaklıklar gerekmediğinde gayet düşük kullanım oranlarına sahip olacak. Vivobook bence daha üstün konumda.
Anladım hocam, teşekkür ederim.

@erdym Hocam maalesef ne desem ikna olmadılar, ikinci el kabul etmediler. Cihazlar temizdi ancak maalesef olmadı. Size zahmet 25-26.000 bandında sıfır olarak ne önerebilirsiniz? Teşekkürlerimle.

Son düzenleme:

@talongod'ın attığı ürüne bakabilirsin en azından m serisi yerine Vega serisinden bir işlemciyle geliyor. Bunun yanına ekstra kablosuz mouse ve çanta tarzı yan ürünlerle alabilirsiniz zaten bu bütçede genel anlamda ddeğişen çok ufak farklar veya ufak ekran boyutu farkları oluyor.

Ekstra olarak derseniz illa bu farkı öderim bu modelde olabilir. https://www.akakce.com/laptop-noteb...s-15-6-full-hd-notebook-fiyati,360701618.html farkları ise işlemci biraz daha serin çalışacaktır ve IPS panel olması fakat bence değer bir farkı yok.

@talongod'ın attığı ürüne bakabilirsin en azından m serisi yerine Vega serisinden bir işlemciyle geliyor. Bunun yanına ekstra kablosuz mouse ve çanta tarzı yan ürünlerle alabilirsiniz zaten bu bütçede genel anlamda ddeğişen çok ufak farklar veya ufak ekran boyutu farkları oluyor.

Ekstra olarak derseniz illa bu farkı öderim bu modelde olabilir. https://www.akakce.com/laptop-noteb...s-15-6-full-hd-notebook-fiyati,360701618.html farkları ise işlemci biraz daha serin çalışacaktır ve IPS panel olması fakat bence değer bir farkı yok.
Teşekkürler hocam, ikisini de değerlendireceğim.

Bu arada bütçe giderek arttı :D yeni bir konu açıyorum.